tirsdag 9. oktober 2018

Farge fondant med konditorfarge

Nettbutikk med utstyr til baking. Vi gir deg tips om farging av marsipan og fondant. Se vårt utvalg her! Ved farging av marsipan og fondant anbefales det å bruke næringsmiddelfarger, også kalt pastafarger i steden for vanlig konditorfarge.


Dette for å unngå at marsipanen blir klissete og vanskelig og jobbe med.

Hos oss får du pastafarger fra Cacas i mange forskjellige fargenyanser. Med konditorfarge hvit kan du gjøre marsipan, fondant eller icing hvitere. Cacas har et utvalg på flotte pastafarger som egner seg for maling og for å tilsettes som fargestoffer i f. Pastafarger er konsentrert næringsmiddelfarge med et veldig stort bruksområde. Fondant er et perfekt alternativ til marsipan, både som kakelokk eller til modellering.


Fondant smaker søtt, men de fleste kan også tilsettes smak. Du kan også farge hvit fondant med konditorfarge.

Kna den til fargen er helt jevn. Allikevel måtte jeg jo teste ut idéen med egne sitroner og konditorfarge , for det hadde jo vært kjempefestlig å servert røde, grønne og blå sitroner i en vannvugge – som isbiter! Og faktisk så går det an å farge sitroner med konditorfarge ! Vi starter med det viktigste først. Hva er egentlig konditorfarge ? Konditorfarge er egentlig en samlebetegnelse for næringsmiddelfarger som vi bruker i baking og til matlaging.


Vi svarer på spørsmålene dine, og tar i mot kommentarer og forslag. Prosessen starter med at du skjærer ut et stykke marsipan i ønsket størrelse. Det er her konditorfargen skal plasseres.


Hvor mye farge du skal kna inn i marsipanen, avhenger av hvor mørk du vil at den skal være. På denne informasjonssiden har vi samlet alt du trenger å vite om konditorfarge eller næringsmiddelfarger som kan brukes til baking og matlaging. Hell fargen utover garnet og gni det inn så alt får farge (bruk engangshansker).


Pass på så du ikke bruker for mye farge , men dette kommer ann på hvilken konditorfarge du bruker. Hvordan å farge Fondant hudfarget Fondant kan tones alle farger med den rette kombinasjonen av farger. Brekking fondant er lik brekking ising, men gel konditorfarge skal anvendes i stedet for flytende, slik at den blander seg med den tykke strukturen til fondant.


Ved å beise med alun, skal man unngå at garnet bleker i sollys.

Fordi fargen var i pulverform, var det viktig å røre slik at all fargen løste seg helt opp. Regnbuepasta er naturligvis litt mer tidkrevende å lage enn vanlig pasta som kun skal kokes, men det er likevel mye enklere enn det ser ut som. Alt du behøver å gjøre er å legge kokt pasta i små poser med konditorfarge og vann, passe på at all pastaen er dekket av farge , og la dem ligge slik at fargen fester seg ordentlig. Hva med å snakke om vannets kretsløp, og hva de tror vil skje med blomstene dersom en har farge i vannet? Deretter kan barna få glass, vann og konditorfarge.


La de prøve med forskjellig blandingsforhold mellom vann og farge slik at en kan se hva for utslag de forskjellige blandingen vil gi. Vanlig tøyfarge er ofte mye dyrere, og mange farger krever at man vasker på vanlig program og på høyere temperatur enn ullen tillater. Sitter nå her med en flaske Konditorfarge , Blå i hånda. Utolig fet blåfarge på den.


Hjemmelaget sukkerpasta og MMF kan være lurt å farge med engang man lager den får da tar den opp fargen bedre. Denne kjøpte jeg for 95=kr. Vanlig marsipan man får kjøpt i dagligvare butikker blir det sterkere farge av. Da er rød og svart lett å få til. Man må prøve seg fram med forskjellige masser for å få den fargen man ønsker seg.


Eg har brukt å gå til ein bakar og bestille ferdig farga marsipan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg