tirsdag 2. oktober 2018

Boller uten melk og kardemomme

Bestill nå, betal senere, gratis avbestilling, døgnåpen kundeservice på ditt språk. Budsjett til luksus, hoteller og hjem. Gratis avbestilling! Smarte løsninger som gjør hverdagen enkel og morsom både på kontoret og hjemme.


Tips: Bruker du melkefri margarin uten salt, tilsett ts salt. Bland alt det tørre og tilsett smeltet margarin og vann (ca °C) Blandes i kjøkkenmaskin til en jevn og smidig deig.

Trill ut fine, runde boller. Ha sukker, salt, kardemomme og mel i en bolle og smuldre i gjæren. Deretter tilsett romtemperert plantemargarin i små terninger og elt i cirka minutter. Kok opp melk , smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C).


Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.

Stek bollene midt i ovnen ved 250°C i 7-min. Oppskrift til ca boller. Margarinen smeltes, ha i melken og varm dette fingervarmt. Ha i det tørre, men hold igjen litt.


Ha deigen over på en melet overflate, del den i like store emner og trill boller. Legg bollene på en stekeplate og etterhev på et lunt sted i ca. Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Del deigen i like store deler.


Ha i rosiner og trill runde boller. I denne artikkelen gir vi deg noen enkle byttetips, og du finner oppskrift på originale kanelboller og kanelboller uten egg, melk og gluten. Kanelbollens utgangspunkt en vanlig gjærdeig. Hveteboller uten egg og melk.


Ikke fortvil, boller kan bakes uten dette. Har du rosiner eller hakket sjokolade, kan bollene gjerne tilsettes dette for enda mer smak! Tilberedning2grader ca. Boller uten melk og gluten.

Disse bollene er uten melk og gluten og smaker best samme dag som de er bakt. Kna deigen godt sammen og del den i like store emner. Det skal være litt avstand mellom bollene , men ikke mer enn at de vokser sammen under heving og steking. Dekk til med plastfilm og la bollene etterheve i cirka minutter. Varm ovnen til 2grader.


I stedet bruker vi rapsolje og havregrøt. Hva gleder vel ikke mer enn lukten av nystekte boller ? Og det blir verdens beste boller. Smelt smør, ha i melk og varm blandingen opp til den er fingervarm (°C). Ha i gjær og fiberhusk, rør blandingen sammen og la det svelle i 5-minutter.


La det kjøle seg ned. Bland sammen sukker, kardemomme og mel i bollen til en kjøkkenmaskin. Hell i væsken og elt deigen godt sammen. Du kan også elte deigen for hånd. Jeg må bare sende en kommentar, og virkelig skryte av en fantastisk oppskrift!


Jeg har aldri fått så gode boller før! Jeg var litt redd de ikke ville bli så god da jeg oppdaget at jeg var gått tom for kardemomme , og i tillegg ikke kan bruke vanlig sukker, men det gjorde ingenting for de ble så saftige og smakfulle uansett! Det er viktig at væsken ikke er for varm for at bollene skal heve seg luftige og fine.


Avkjølingsprosessen går raskere om du setter kjelen i en vaskekum fylt med kaldt vann. Fyll de saftige bollene med smaken av kanel og sukker. Disse hjemmebakte bollene egner seg også veldig godt til å fryse ned.


Dermed har du noe godt på lur dersom du skulle få overraskende besøk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg