mandag 1. oktober 2018

Gulrotkake med sjokolade

Gulrotkake er saftig og godt, og ostekremen på toppen er uimotståelig! Saftig gulrotkake i langpannekake. Det er sesong for blåbær. Prøv vår deilige oppskrift i dag.


Den perfekte sjokoladekaken.

Se oppskriften her. En saftig gulrotkake med mørk sjokolade er enkel å lage og smaker deilig. Glasuren er laget av hvit sjokolade og kremost. Perfekt å ha med som en god overraskelse på neste foreldremøte eller dugnad i bakgården!


Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv.

Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et fat. Smelt smøret til glasuren. En av våre favorittkaker. En gulrotkake til mor, kjæreste, barn eller venner, denne oppskriften passer til alle anledninger.


Jeg har også laget den vanlige gulrotkaketoppingen, men jeg har hatt i litt smeltet sjokolade. Så er det om å gjøre å pynte med masse friske bær. Jeg anbefaler å ha på bærene rett før kaken skal serveres.


Nok prat nå, her får du oppskriften. Gulrøttene i oppskriften gjør kaken ekstra saftig, og kremosten i glasuren gjør den frisk og god. Som en variasjon prøvde jeg meg på Sverre Sætres gulrotkake (fra Den store kakeboken) forleden, som blant annet skal tilsettes malte mandler og hasselnøtter. I tillegg tilsatte jeg hakket, hvit sjokolade og laget en deilig ostekrem til.


M inneholder både revet gulrot, revet eple, krydder og hakket sjokolade ! Gulrotkaken dekkes med nydelig ostekrem og skal helst serveres med friske jordbær, bringebær og blåbær, akkurat slik de gjør det hos R. Kva slag kake eg lagde kunne eg velja. Oppskriften er til liten langpanne.

Tenkte med ein gong på at eg ville laga ei gulrotkake. Søkte på Kvasir og såg bloggen din. Fekk uuutruleg mykje skryt for kaka! Forstår eg godt, for den er jo berre knallgod! Gjorde som ein av dei andre lenger oppe og hadde litt sitron i kremen.


Sjokolade og Søtsaker du kan gi bort i Gave eller unne Deg Selv. Smaken av sjokolade er kanskje verdens mest elskede. Her er ti interessante fakta du kanskje ikke visste om det brune gullet. Jeg bare digger den! Denne kremen er også utrolig go fløyelsmyk.


Du kan toppe med masse forskjellige bær, men jeg synes bringebær passer perfekt. Jeg har laget en vanvittig god gulrotkake helt fri for raffinert sukker som smaker skikkelig syndig og søtt. Denne smaker som the real deal, jeg lover! Mannen min er over gjennomsnittet glad i gulrotkake , særlig gulrotkake a la R. Den inneholder mye sukker og en ostekrem med store mengder melis. Dette er den beste og mest saftige gulrotkaken du noen gang kommer til å smake.


Nydelig og saftig gulrotkake med mørk sjokolade og et utrolig godt lokk av kremost, denne er et must på kakebordet. Med gulrotkake i langpanne er du også sikker på at du har nok kake. Denne er så god at den forsvinner på et blunk! Jeg har laget denne gulrotkaken mange ganger, men av en eller annen grunn har jeg ikke lagt den ut på bloggen enda.


Vel, her er den endelig. Kle en rund kakeform (- 24cm i diameter) med bakepapir og hell i røren. Glasur: Visp sammen ost, smør og vanilje. Bland inn melis og limesaft og revet skall. Del gjerne kaken i to lag og smør litt glasur mellom lagene, dekk kaken med resten av glasuren.


Her har du en enkel, stor og deilig gulrotkake dekket med masse nydelig ostekrem! Har du ostekrem til overs kan du legge den i kjøleskapet å bruke den til for eksempel muffins.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg