torsdag 4. oktober 2018

Eva navn betydning

Hvor mange hedder Eva ? Navnebetydning af Eva. Grunnen til at navnet ikke var i bruk tidligere, var at Det gamle testamentet vanligvis ikke ble brukt i den katolske kirken. Eva er et almindeligt navn.


Eva hadde vært noe brukt i Tyskland før.

Ser man i det nye testamente, og i danske oversættelser går ser man navnet Eva , men tager man den latinsk version af det gamle testamente, så hedder hun Hava (hvilket også er et godkendt navn i DK). Det kan være dannet av chai, liv, eller chava, puste. Evelyn er en opprinnelig engelsk form av det gammelfranske kvinnenavnet Aveline. Dette navnet har opprinnelse i det gammelsaksiske ordet aval.


I hverdagen er dog navnet vårt noe vi sjelden tenker over. Guttenavnet er en dansk variant av det bibelske navnet Absalom, som kommer fra det hebraiske navnet Avshalom, som betyr min far er fred. Emil betyr rival eller vennlig.

Guttenavnet kommer fra det romerske navnet Aemilius, som er utledet fra det latinske ordet aemulus som betyr rival, men navnet kan også bety vennlig. EVA skjema ble prøvd ut i ulike kliniske miljøer som inkluderte både somatikk, psykiatri og førstelinjetjenester. Likevel vet vi at også germanske og nordiske navn har hatt betydning på et tidspunkt. Hvad betyder navnet ? På mange af vores navne er betydning ikke det eneste der er anført.


Geografisk utbredelse av fornavnet Éva. Sjekk ut den geografiske utbredelsen til ditt fornavn Éva på verdensbasis. Du kan endre perioden med musepeker nedenfor kartet.


Et guttenavn av tysk opprinnelse. Datoen står ved siden av navnet. Du får også en forklaring på hva navnet ditt betyr fra gammelt av. Marie – Latinsk form av Maria, som har uviss betydning , men som stammer fra det hebraiske kvinnenavnet Miriam. Markus – Latinsk navn som betyr hammer.


Thea-Nordisk kortform av navnet Dorothea, som er gresk, og sammensatt av ordene Doron-, som betyr gave, og -théos, som betyr gud. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Her finner du interessant informasjon om over 100.

Er du ute etter et fint navn til babyen din? Da er dette rett sted. Betydning -babynavn. Du kan velge om du vil søke i Alle kategorier eller du kan velge ett eller flere søkeområder fra menyen under. Finn laveste nettpris her.


Bibelske navn – Alfabetisk liste over bibelske guttenavn. Leter du etter et bibelsk navn til en gutt? Abel – betydning : pust, damp, forgjengelighet. Hva vet du egentlig om ditt navn ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg