onsdag 17. oktober 2018

Plommesyltetøy

Oppskrift på plommesyltetøy. Plommene kan du gjerne dele i to eller fire for å korte ned koketiden litt. Plommesteinene trenger du ikke fjerne ennå. Det er tid for plommer! Med plommer kan du lage utrolig deilig syltetøy.


Her har jeg brukt samme oppskrift og kokt meg plommesyltetøy av fire forskjellige typer plommer.

Hjemmelaget plommesyltetøy smaker kjempegodt! Syltetøyet kan brukes som pålegg, på grøt, på vafler, til kakefyll eller bli til en god dessert. Dette trenger du for å koke en akkurat passe porsjon med plommesyltetøy deler plommer (uten stein) del sukker evt. Ha plommene i en kasserolle sammen med sukkeret og rør rundt. Jeg bruker å koke det riktig så lenge.


Høsten har mye godt med seg, som f. Jeg spiser gjerne plommesyltetøy som dessert, ja, bare plommesyltetøy , så godt er det! Lag ditt eget plommesyltetøy. Bruk syltetøyet som pålegg på brødskiva, til kakefyll eller til desserten.

Forskjellig farge på plommene gir forskjellig farge på syltetøyet, og du kan også blande forskjellige sorter i ett syltetøy. Her får plommene god smak og ekstra dybde med kanel, men du kan gjerne bruke andre krydder, som stjerneanis. Eller koke plommene som de er. Du kan også lage en enkel dessert på sekunder ved å blande syltetøyet med yoghurt. Herlig, hjemmelaget plommesyltetøy ! Dette er godt til alt som er godt med syltetøy på synes jeg.


For mer inspirasjon til hjemmelaget syltetøy, klikk HER! Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Gni vaniljefrøene sammen med litt av sukkeret for å forhindre at det klumper seg sammen i syltetøyet. Bruk en skarp ostehøvel til å skjære det grønne skallet av limen. Norske plommer er i sesong nå, så derfor må du ikke vente med å lage deilig, hjemmelaget plommesyltetøy.


Frys det ned i porsjonsposer så har du nydelig syltetøy gjennom vinteren. Tre små ingredienser, en gryte og det er det. Og plommesyltetøy er utrolig godt! Sånn helt sinnsykt godt.


For noen dager siden fikk vi en stor pose med plommer fra naboen. Butikkene bugner av modne plommer og mange har også plommer i hagen. Nå er det plommetid!

Jeg har aldri helt hatt sansen for plommer i syltetøy, men det var helt til jeg prøvde ut denne oppskriften. Og enkelt og raskt er det også, for man koker plommene med skallet på. Gi plommene et eksotisk løft.


Med hjemmelaget plommesyltetøy har du alltid en smak av sommer på lur. Bruk minutter på kjøkkenet nå, så får du plommeglede hele vinteren. Den karakteristiske smaken frå kanel passar godt saman med den milde plommesmaken og gjer det heile meir spennande. Har du fortsatt plommer i hagen, eller har du fått en ladning fra naboen som fortsatt står urørt? Da anbefaler jeg deg å lage deilig plommesyltetøy med vanilje – helt nydelig på en skive nystekt brød!


Passer så vel på brødskiva som i kaker og i desserter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg