fredag 26. oktober 2018

Smerter og blødning ved samleie

For å ta det med blødninger først, så er det veldig rart at du får blødning i opphisselsesfasen, altså før inntrengning. Kreft i livmorhalsen. Etter den ble satt inn har jeg smerter og blødning ved samleie. Smerter og blødning ved forsøk på samleie. Blødning ved samleie like før og etter mensen.


Menn har sjelden smerter ved samleie med mindre de har en trang forhud eller betennelsestilstand i blærehalskjertelen, eller testikler.

Kvinner derimot kan oftere ha smerter ved samleie. Man kan etter lokaliseringen grovt dele dem i ytre smerter , lokalisert til skjedeinngangen og skjeden, og indre smerter , omkring livmoren, eggstokkene og. SVAR: Hei jente år! Jeg anbefaler deg å ta kontakt med fastlegen din eller den som satte inn spiralen. Det skal ikke være slik at du har vondt og blør hele tiden under samleie.


Små sår og rifter ved skjedeinngangen kan gi smerter ved samleie. Er skjeden tørr og sår - noe som ikke er uvanlig etter en fødsel og etter overgangsalderen p. Spør legen din om rå det finnes hjelp å få. Dersom en kvinne bruker spiral som prevensjon, kan dette også forårsake blødninger.

Spiral, både kobberspiralen og hormonspiralen kan gi blødninger. Smertene oppleves ulikt fra person til person. Noen opplever et generelt ubehag under sex, andre har dumpe eller stikkende smerter , sier han. Dette gjelder først og fremst de som har symptomer på kjønnssykdommene.


Man kan dermed være smittet av klamydia selv om man ikke opplever ubehag ved samleie. Mange har kjønnssykdommer uten å vite. Kontakt lege så raskt som mulig dersom du får symptomer på en bekkeninfeksjon de to første ukene etter innsetting: Hvis du får økende eller vedvarende blødninger og smerter.


Ved feber, magesmerter og økt utflod. Når sårheten har gitt seg i løpet av et par dager, gjør samleie ikke vondt lenger. Det hender av og til at åpningen i jomfruhinnen ikke blir stor nok til at penis lett kan passere, og da vil det fortsette å gjøre vondt ved neste forsøk, og du kan komme inn i en vond sirkel der du aldri kommer over denne begynnervanskeligheten. Slik kontaktblødning etter samleie er helt ufarlig, men det kan virke skremmende, sier Øyvind Nytun, overlege ved Fertilitetsseksjonen ved St. Dersom man blør i et par-tre dager uten at det gir seg, bør man få det undersøkt.


En blødning som ikke stopper, eller som øker, bør undersøkes ved hjelp av ultralyd. Tørr skjede kan føre til at kvinner opplever smerter ved samleie. Tynne slimhinner og mangel på fuktighet og gjør skjeden mer sårbar for små sår, rifter og infeksjoner.


Men det finnes behandling. Svie ved samleie , sterke menssmerter. Polypper er nokså vanlige i livmorhalskanalen og er godartede i nesten alle tilfellene.

De skal allikevel fjernes. Dette kan gjøres hos fastlegen dersom du og fastlegen ønsker dette. Polyppen sendes til analyse selv om risikoen for kreftutvikling i dem er liten. Sjekk hva plagene kan bety. Hun forteller at både unge og eldre kvinner kan ha underlivsplager, og at vanlige spørsmål til gynekologen handler ofte om smerter og plager ved samleie , eller man ønsker å teste seg for klamydia eller mykoplasma.


Ved blødning som skyldes truende abort eller truende prematur fødsel kan irritasjon av slimhinnene, for eksempel ved samleie , øke risikoen for dette. Derfor anbefaler man å unngå samleie i en periode.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg