tirsdag 9. oktober 2018

Slutte før oppsigelsestiden går ut

Det du kan gjøre er å gå i dialog med arbeidsgiver, der du avtaler at du kan få slutte før , og at du evt får betalt hele eller deler av oppsigelsestiden. Dersom du går i dialog med arbeidsgiver, kan det være lurt å få hjelp fra en advokat. Pappaen min kaller det å fantegå, at man går før oppsigelsestiden er over.


Det som jeg vet har blitt gjort i et slikt tilfelle tidligere, da en venninne ikke jobbet ut oppsigelsestiden sin, var at de tok av feriepengene hennes, for å kompansere. Om det er rett å gjøre på den måten, det vet jeg ikke, hun var og jobbet i en klesbutikk.

Dette medfører at din plikt til å arbeide vil bestå ut de dagene med oppsigelsesti dette gjelder også selv om du har provisjonslønn. Vær oppmerksom på at dersom du avslutter før oppsigelsestiden er over, uten arbeidsgivers samtykke, vil du i verste fall risikere økonomiske krav og du vil ikke ha rett på sluttattest. Oppsigelsestid og oppsigelsesfrister. Vanligvis varierer oppsigelsestiden i de fleste arbeidsforhold fra en til seks måneder.


Lengden av oppsigelsesfristen er avhengig av hvor viktig det er for arbeidsgiver å ha en forutberegnelighet i forhold til avslutning av arbeidsforhold og nyansettelser. Er det for eksempel flytting som er grunn til oppsigelse, så vil mange arbeidsgivere være forståelsesfull og la den ansatte gå før tiden, så lenge det ikke fører til økonomisk tap for arbeidsgiver. Du har krav på å få avviklet ferie hos eventuell ny arbeidsgiver, dersom du ikke får avviklet ferien før du avslutter et arbeidsforhold inneværende år.


Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Før dette var det ingen selvfølge at du fikk lønn i karantetiden, selv om det var veldig vanlig. Vær også på vakt dersom arbeidsgiveren tilbyr deg sluttpakke mot at du selv sier opp. I slike tilfeller bør du søke assistanse fra fagforeningen din eller egen advokat før du skriver under. Ingen jobb å gå til? Det er faste regler for hvordan en oppsigelse skal skje - både for arbeidstaker og arbeidsgiver.


Med unntak av tidsbestemte arbeidsforhol som for eksempel vikariater, vil et arbeidsforhold ikke avsluttes av seg selv. For at du skal kunne slutte før oppsigelsestiden har gått ut må du og arbeidsgiver være enige om at dettte er greit. Jeg har nylig sagt opp jobben min og må dessverre gå ut alle seks. For lønnen som betales i oppsigelsestiden , beregnes så godt som alltid feriepenger, siden utgangspunktet ville være at den ansatte skulle arbeide i perioden, men man har avtalt at den ansatte fritas for dette, og arbeidsgiveren også ser seg tjent med å ikke ha den ansatte i arbeide i oppsigelsestiden.


Det betyr at din ferie begynner mandag 29. Du får da to dagers ferie før du slutter, mandag 29. Mange lurer på om feriepengene for den ekstra ferieuka for de over år må utbetales når en ansatt slutter eller går av med pensjon.


Svaret på dette er ja. Dette er lovbestemte feriepenger, og uavhengig av om årsaken er at den ansatte går av med pensjon eller skal over i ny jobb, så er dette feriepenger som tilhører den ansatte. Arbeidstakeren har også full rett til å jobbe og motta lønn.


Men, dersom begge parter er enige, kan han eller hun slutte tidligere, om nødvendig samme dag. Ikke slutt før du slutter.

Det er viktig å ikke slutte på jobb før oppsigelsestiden er ferdig. Fortsett å jobbe som om du ikke skulle slutte. Andre vil beundre deg for at du fortsatt står på.


Enkelte arbeidsgivere har en tendens til å basere din attest på din arbeidsinnsats i oppsigelsestiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg