tirsdag 16. oktober 2018

Kort menstruasjon

Grunner for en kort menstruasjon. Hvis du ikke produserer en viss mengde østrogen, vil at slimhinnen ikke være veldig tykk og, når det er utgytt, blødning tendens til å være snaut og for færre dager, Dr. Dersom en syklus er kortere eller lengre så er det den første halvdelen som er kortere eller lengre.


Andre halvdelen, dvs tiden fra eggløsning og til neste menstruasjon er dager uansett hvor lang eller kort syklusen er. Denne gangen hadde jeg en unormalt kort menstruasjon. Vanligvis har jeg mens i 4-dager. Siden eggløsning har jeg hatt flere tegn som minner om graviditet.


De sykliske forandringene i livmoren reguleres av hormonene østradiol og progesteron som produseres av eggstokkene (ovariene), og eggstokkenes funksjon og hormonproduksjon reguleres av follikkelstimulerende hormon (FSH) og luteiniserende hormon (LH) som skilles ut fra hypofysen. Begrepet menstruasjon kommer fra det latinske ordet ’menses’, som betyr måned. Da tok man utgangspunkt i månefasene, slik at en måned utgjorde nøyaktig fire uker. Dette stemmer godt overens med gjennomsnittlengden av kvinners syklus i dag. Denne settes vanligvis til dager fordi dette er den vanligste lengden mellom to menstruasjoner.


Det er først og fremst hormonene som påvirker menstruasjonen. Hvis de svinger litt, svinger hele syklusen din også. Smertefull menstruasjon er ganske vanlig i tiden etter puberteten. Noen kjenner kun svake smerter i mage eller rygg rett før- eller samtidig med at mensen starter, mens andre er helt satt ut av sterke smerter, kvalme, oppblåsthet og slitenhet i flere dager.


Medikament til å utsette menstruasjon , virker ikke som prevensjon. Må startes opp dager før forventet mens. Kontraindikasjoner er venøs tromboembolisk sykdom (tidligere DVT eller LE hos pasienten eller ved økt familiær trombosetendens).


Kort menstruasjon

Har skrevet dette på en annen side også, men ikke fått svar. Håper noen her kan hjelpe meg! Jeg er en jente på år som av en eller annen grunn ikke blir gravid. Har vært igjennom hormonkurer og lapraskopi uten at de har funnet noen årsak til barnløsheten.


Etter å ha vært igjennom disse beh. De fleste opplever at smertene starter når blødningen kommer, eller noen timer før, og er på sitt verste når blødningen er kraftigst. Det kan skje at humøret forandres, og at man kanskje føler seg litt tyngre i humøret, sier Enger. Det KAN hende at du har kort lutealfase med de sykluslengdene, men det kan også hende at det er helt uproblematisk.


Menstruasjonssmerter er vanligere blant yngre kvinner og starter første gang ca. Alt avhenger av når i syklusen du har eggløsning, og det finner du best ut v. EL-tester og temping. Man kan ikke tolke så veldig mye om en enkelt uregelmessig menstruasjon , men en forkortelse av syklus kan være første tegn på at overgangsalderen er på vei.


Først kan syklus bli et par dager kortere, så forsinket med en uke og så med en måned eller mer for til slutt å stoppe helt opp ved menopausen (siste menstruasjon ). Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Nei, det er ikke sannsynlig at det er en årsak mellom kort mens og jernmangel. Jeg vil tro det er tilfeldig at du fikk en kortere mens nå.


Mensen kan jo variere både i når den kommer, mengde blod og hvor lenge den varer. Hei Jeg er en kvinne på år. I det siste har min menstruasjonssyklus vært på ca dager. Tidligere har den vært lenger. Nå fikk jeg imidlertid menstruasjon dager etter første dag jeg hadde menstruasjon sist.


Er dette et tegn på at jeg snart kommer i overgangsalderen, og i tilfelle, kan jeg. Her kan du finner tips om hvordan du kan forskyve menstuasjon i en kort periode. Du trenger altså ikke å bekymre deg - verken om mensen dukker opp etter kort ti eller om den lar seg vente på.


Noen kvinner får menstruasjon kort tid etter at blødningene etter fødsel stopper, mens andre må vente i opp til et år før mensen kommer tilbake. Begge deler er like normalt, sier Lunøe Jæger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg