mandag 8. oktober 2018

Melisglasur uten sitron

Klemmer enkelt saften ut av sitron eller lime. Varianten med eggehvite er litt sterkere enn den med vann. På den annen side kan man spørre seg om hvor sterk glasuren behøver å være? Dersom du skal lime ting sammen, kan det være et poeng. Ellers er det hipp som happ.


Melisglasuren uten egg er derimot selvsagt et godt valg om noen som skal spise glasuren, er allergisk mot egg.

Sitrondråper hever smaken. Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn. Benytt helst romtempererte egg, tilsett sukker og pisk en tykk og lys eggedosis. Rasp av sitronskallet og klem i saften av en halv sitron. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig inn for hånd.


Har akkurat laget denne kaken og den er nydelig! Jeg hadde ikke nok sitron til glasuren så den var bare melis og vann, men den var knall god uansett. Spørsmålet mitt er, hvor lenge holder denne kaken seg?

Jeg her laget den I dag, men gjestene kommer ikke før på fredag ettermiddag. Ville bare prøve om den var god først. Det er et par ting du gjerne kan passe på når du lager denne kaken.


Kunne godt ha tatt hele for dette ble en kompakt kake. Lagde glasuren etter oppskrift, men sitronsmaken ble veldig fremtredende og sur etter min, og mine gjesters, smak (brukte økologiske sitroner) Vil nok bruke mye mindre sitron i glasuren neste gang. Kaken ble tung og go men litt for mye sitron. Ha melis i en kjøkkenmaskin. Ha i eggehvite og sitronsaft, og pisk på middels høy hastighet.


Pisk til konsistensen er som en tykk krem. Glasuren skal holde seg på ballongvispen. Bruk gjerne ferdig presset sitronsaft på flaske til denne kaken - det er enkelt og praktisk. Husk da å sile vekk alle stenene. Du kan selvfølgelig også presse saften av friske sitroner.


Oppskriften passer til stor langpanne. Saftige snurrer fylt med kremost smaksatt med sitron og fylt med bringebær. Skivede mandler var et alternativ til kokos, men det ble altså kokos.


Melisglasur og en lett dryss med kokos måtte også til før jeg var helt fornøyd.

Egentlig trenger du hverken kokos eller mandler – snurrrene er gode uten også. Nordisk klassiker med sitron og melisglasur. Fra barndommen husker jeg at det var en typisk kake som mor bakte og tok med på hytta, den holder seg jo så fint i dagevis om den får ligge i lukket boks. Jeg elsker sitron , og bruker det så ofte jeg kan, både i salt og søt matlaging.


En av favorittene er denne friske og dekorative formkaken, med smak av sitron , knasende valmuefrø - og toppet med en deilig sitronglasur. Dette er en kake du har lyst til å spise med begge hendene - du er herved advart! En god glasur er prikken over i-en på ethvert bakverk. Ina-Janine Johnsen fra Mat på Bordet deler her sine beste tips til hvordan du kan lage god glasur, og du får oppskrift på nydelige glasurvarianter. Så gode at de både kan spises som frokost, som en liten snacks eller serveres til kaffen som noe søtt.


Denne sitronformkaken er lett og frisk, og har en perfekt balanse mellom søtt og syrlig. Den er dessuten superenkel å lage! Du kan også prøve å riste en skive når den begynner å bli tørr og spis den med smør på. Riv skallet på en ubehandlet sitron (hvis du ikke får tak i en ubehandlet, økologisk sitron så sløyfer du bare sitronskallet) Start med å veie melet som du har i en bolle før du tilsetter alle de andre tingene. I dag er Wenches kjøkken utlånt til pepperkakehusbakerne Anna (12) og Britt Marlene Kåsin fra Matprat.


Visste du at hvis du tilsetter sitron i glasuren så blir den hvitere og fastere? Tilsett ett og ett egg. Rør smør og sukker hvitt. Bland inn de andre ingrediensene. Fakta om Muffins, med sitron , melisglasur.


Alle kan lage det, det går fort, er renslig og enkelt, og sist men ikke minst, det smaker godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg