torsdag 4. oktober 2018

Innbilt svangerskap hund sterilisering

I Norge er det fortsatt slik at rutinemessig kirurgisk kastrasjon av tisper ikke er i tråd med Dyrevernloven. For at kirurgisk kastrering skal være akseptabelt, må det foreligge en medisinsk indikasjon (en forsvarlig grunn ut fra hensynet til dyrets helse), eller det må være en velferdsgevinst for hunden som overgår ulempene. Ca av tispene som ikke er sterilisert blir innbilt etter løpeti hvor hardt de er rammet av denne tilstanden varierer.


Etter løpetiden(østrus) går tispen videre i syklusen sin til noe som heter metøstrus, denne perioden varer like lenge som en drektighet. Symptomene kommer gjerne i denne perioden 3-uker etter løpetid.

De synligste tegnene på innbilt drektighet pleier å dukke opp omtrent én til to måneder etter løpetiden. Hun kan bli hoven rundt juret og produsere melk. Nå har hun fått innbilt svangerskap , men jeg synes hele greia er litt rar.


Jeg har ikke hatt tispe før, men jeg har gjort mye research og funnet ut at hundene kan forandre seg veldig under innbilt svangerskap. Hun prøver å grave ned maten sin litt, men har ikke forandret seg noe ellers. Definisjon og årsak Etter løpetid gjennomgår alle tisper som ikke er drektige såkalt innbilt drektighet.


Kan innbilt svangerskap behandles ? Innbilt svangerskap – sterilisering Canis.

Kastrering av hund - er det tillatt? Varga har jo fått innbilt svangerskap nå og har tatt helt av her. Hun piper konstant løper rundt i stua og i dag har hun spist opp dyna mi. I tillegg var hun hyperstressa, ser for meg det er slik det er og komme hjem til hund med sep angst. Hun har aldrig rørt noe før.


Nå er hun litt roligere, men ligger og piper konstant, og er urolig. Dette fordi sterilisering på en tispe som har begynt å få et forøket progesteronnivå automatisk da vil gå inn i en innbilt drektighet av selve inngrepet, da det vil gi et kraftig fall. Er det aktuelt med kirurgi på din hund må du komme inn på en rådgivningstime, og så setter vi sammen av et tidspunkt som passer for alle. Skinndrektighet eller innbilt svangerskap hos hunder er en psykisk tilstand (en hormonell ubalanse) som kan være arvelig belastet og inntreffer etter løpetid. Tilstanden, som ikke klassifiseres som en sykdom, kalles av og til også fantomsvangerskap.


Lynrask hjemlevering av hundemat av kvalitet. Bestill på nett - rask levering! Høy kvalitet, tilpasset din hund. Levert raskt og gratis på døren. Når kun det beste er godt nok!


Let adgang til klinikken fra motorvej. Hvis din hund har gjentakende tilfeller av innbilt svangerskap , vil den beste behandlingen for dette problemet være sterilisering.

På denne måten vil man også unngå uønskede svangerskap , svulster i pattene, livmorkreft og infeksjoner i hundens reproduktive system. De får det ofte igjen etter hver løpetid. Noen har svake symptomer som f. Som ugla vil jeg anbefale sterilisering. Min tidl hund hadde det flere ganger, og hun utviklet kreft i pattene og ble operert for dette ganger.


Kreften kom såklart ikke ene og alene pga innbilt svangerskap men det kunne være en utløsende faktor fikk jeg beskjed om. Når man har lokalisert eggstokken, knyttes en selvoppløselig tråd rundt blodkaret på undersiden av eggstokken. Eggstokkene kan ligge svært dypt og for å kunne knytte tråden på undersiden må man i de fleste tilfeller ryke et bindevevsbånd (ligament) som fester eggstokkene til bukloftet.


En planlagt kastrering av en frisk tispe bør skje i hvileperioden mellom to løpetider slik at risikoen for komplikasjoner skal bli så små som mulig. Det er mindre heldig å planlegge en kastrering under løpetiden eller i løpet av et innbilt svangerskap , men det kan være nødvendig ved sykdomstilfeller som f. Nei, det nye nå er at det ikke hjelper at tispen får valper. Min hund får løpetid og kraftig innbilt svangerskap så og si hver femte måned. Noe som hjelper er å minske litt på formengden og mer mosjon jeg skal sterilisere hunden min etter råd fra flere dyrleger, siden hun nekter å spise og stresser noe enormt under løpetid og innbilt svangerskap. Sterilisering og kastrering.


Vi utfører sterilisering og kastrering med moderne operasjonsteknikk som medfører lav risiko. Ved kirurgisk kastrering fjerner man testikler på hannhund og livmor og eggstokker på tispe, og dermed både hormonproduksjon og forplantningsevne. Har ei drever tispe på år som de siste -årene får innbilt svangerskap etter hver løpetid hunden forandrer seg i fra å være en topp jakthunen rolig,stille og på alle måter problemfri inne hund ,til å bli ubrukelig på jakt,urolig,masete, graver og skraper på gulv og tepper osv.


Dette i seg selv er ikke farlig men kan være en mental belastning for din hund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg