mandag 8. oktober 2018

Ovnsbakt laks meny

Vi har oppskriften. En sunn og smakfull familiemiddag med laks. En oppskrift på ovnsbakt laksefilet med fløte, brokkoli, poteter og cherrytomater. Jacobs fiskekrydder gir retten det lille ekstra.


Laks er ofte en favoritt når det kommer til fisk. Den røde fisken er nydelig både rå, stekt, ovnsbakt , røkt og gravet.

Spis den som filet, i fiskesuppe, som burger, i wok, i wrap eller selvfølgelig som sushi. Enkel oppskrift på teriyakibakt laks med eksotisk byggrynsalat. Det er utrulig enkelt og krever få ingredienser, men det er så godt! Ovnsbakt laks og grønnsaker er noken av dei bedre middagene eg får.


Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag. Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på. Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på.


I denne oppskriften kan du også bruke hel ørret.

Skjær laksen i porsjonsstykker på ca 1g og legg den i en ildfast form. Rens og finhakk hvitløken. Bland olje med limesaft og hvitløk slik at det blir en marinade. Pensle fisken med marinaden og fordel limeskall, kajennepepper og salt over laksebitene. La det stå og trekke ca.


Så hakker du litt nøtter (hasselnøtter) og drysser over før du baker laksen i ovnen. Jeg bruker alltid steketermometer og tar ut fisken når den er grader. Men hvordan sørger du for at laksen ikke blir tørr? Og hva kan du servere til? Sjekk vår lakseguide - og få masse inspirasjon fra våre gode oppskrifter på ovnsbakt laks.


Dette er en god og fyldig rett, som faller lett i smak. Her kan du se hvordan du lager den! Denne ovnsbakte retten er kremet, syrlig og passer bra til stekt sopp og båtpoteter.


Både takket være lave priser i fiskedisken for hel fisk og filet, og god tilgjengelighet for ferskpakket filet. Prøvd laks med blåmuggost? Vær forsiktig med varmen Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr.


Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn. Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting.

En lettvint og smakfull rett, som ikke tar lang tid å lage. Skal du ha selskap er dette en rett som er lett å klargjøre på forhånd. Lettrøkt SALMA med jordskokk- og blåskjellsuppe.


Jordskokk og blåskjell gir suppen en fantastisk smak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg