tirsdag 16. oktober 2018

Nakkekoteletter i stekepose

Lag ulike retter med svinenakke til hele familien. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss. Enkelt men veldig godt.


Bestill nå, betal senere, gratis avbestilling, døgnåpen kundeservice på ditt språk.

Budsjett til luksus, hoteller og hjem. Vi viser deg hvordan du enkelt tilbereder koteletter enten i stekepanne eller i ovn. Når man griller og steker svinekjøtt bør det ikke steke for lenge, for da blir det tørt og trist.


Under steking vil en del av dette fettet smelte og sive ut i pannen. Nakkekoteletter er skiver skåret fra svinenakken. Det ytre fettet er enkelt å skjære vekk etter steking.


Jeg har akkurat nå en form med nakkekoteletter i ovnen.

Brunet de såvidt i stekepanne, deretter over i en ildfast form. La løk, hvitløk og grønnsaker i bunnen av formen, krydret litt og helte på noen dråper chilisaus og soya, deretter la jeg nakkekotelettene på toppen. De pleier å bli utrolig møre og saftige.


Steke koteletter i ovnen, hjelp! I mellomtiden har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen. Kotelettene stekes ferdig i ovnen sammen med grønnsaker, tomater og kraft.


Bruker en annen, men lignende variant. Krydrer og Bruner kotelettene raskt i stekepanne. Legger dem i rømertopf (eller annen gryte med lokk) oppå grønnsaker og løk.


Jeg elsker dem grillet med en digg marinad e , i en høstgryte med rotgrønnsaker , kokt i brun saus, stekt i panne med litt salt og pepper eller langtidsstekt i ovnen som dette. Lei av stekesprut og tørt kjøtt ? Da må du prøve langtidsstekte nakkekoteletter i stekeovn. Tilbehøret varierer du etter hva du. Da vi møttes for snart ti år siden, rørte jeg ikke koteletter. Det var noe jeg hadde unngått å spise, antageligvis etter å ha spist altfor mange tørre, ihjelstekte koteletter på 80-tallet.


Men nå har jeg lært meg å like det, og jeg må faktisk påstå at når man langsteker nakkekoteletter , blir det skikkelig mørt og godt.

Jeg en lignende metode å anbefale, men helt uten bruk av stekepannen. Bruk ferske eller tinte nakkekoteletter (tror ikke svinekoteletter blir helt det samme) og smør en langpanne med godt smør. Salt og pepre kotelettene bra, og legg dem i langpanna.


La dem stå i ovnen på 1grader i en halvtime, ta så ut langpanna og snu kotelettene. Lar dem stå i ovnen på ca 1grader i bortimot en time. Ser det an litt og har egentlig aldri tatt tiden. Da blir det ikke tørt, men saftig og godt! Fikk lyst på kottiser jeg nå.


Ikke blir det mye oppvask heller. Jeg liker nakkekoteletter best, men jeg vil tro at oppskriften fungerer fint med vanlige koteletter også. Kjøttet må være tint (eller ferskt).


Dander gulerøtter og løk i store biter rundt om kring. Inn i ovnen på 2grader og etter ca minutter demper du til 1grader. Litt uti så har du oppi vann til litt oppå kotelettene, skal ikke dekke kotelettene. De siste årene har svinekoteletter vært noe som kun har blitt brukt på grillen, ofte med det resultatet at jeg angrer på at jeg ikke kjøpte nakkekoteletter isteden.


Men fra barndommen husker jeg noen helt fantastiske svinekotelettopplevelser med deilig, saftige, møre svinekoteletter i brun saus. Syns kjøtt blir mørere og saftigere når det er kokt men funker det å koke nakkekoteletter ? Har aldri gjort det før, det typiske er enten å steke de i pannen eller i ovnen men har lyst å prøve noe nytt. Dersom koking er en dårlig ide så blir jeg glad for alternative forslag til hvordan jeg kan ste.


Dette er hvordan pappa har lært meg å lage dem, og så fins det sikkert mange andre måter å gjøre det på. Skrell og del løk i skiver, paprika i strimler og squash i skiver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg