torsdag 21. november 2019

Kake med kokos og sjokolade

Sjokolade og Søtsaker du kan gi bort i Gave eller unne Deg Selv. Nordens største utvalg! Smaken av sjokolade er kanskje verdens mest elskede.


Her er ti interessante fakta du kanskje ikke visste om det brune gullet. Det går fint å lage kokosbunnen og dekke den med sjokoladekremen dagen før servering.

På serveringdagen pyntes kaken med pisket krem slik at kremen blir luftig og helt fersk. Det trefargede sjokoladedrysset du ser på kaken på bildet består av høvlet hvit sjokolade , melkesjokolade og mørk sjokolade. Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Alt er testet ut, bakt og smakt av meg.


Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis.

Vend i kokos og det avkjølte smøret. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland i. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken forsiktig fra formen ved hjelp av en skarp kniv.


Bland kokos og hvetemel og vend dette inn i marengsen. La kaken bli helt kald i formen. Til sjokoladekremen has eggeplommer, sukker, kremfløte, mel og kakao i en kjele.


Her har du en svært populær og god iskake med nydelig smak av kokos og mørk sjokolade. Iskaken er lett å lage og er perfekt å ha på lager i fryseren i tilfelle du plutselig får lyst til å servere noe ekstra godt en kveld. En skvett Malibu (rom med kokossmak) gir en lekker smak på isen, men er slett ikke nødvendig for å få en knallgod kake.


Sett kaken i varm ovn og stek i minutter. Smør glasuren over den avkjølte kaken. Islandskake er en velkjent kokoskake, som smaker nydelig av myk og saftig kokosbunn med sjokoladebiter, vaniljekrem og luftig sjokoladekrem. Kaken kan lages både med og uten sviskefyll, og denne gangen får du oppskrift på denne deilige kaken uten svisker.


Rør til en jevn masse. Dryss kokos på toppen.

Fjern formen når sjokoladen har stivnet. Legg på friske bær og sitronmelisse ved servering. Glad i kanel og sjokolade ? Da er denne supersaftige kaken med deilig myk sjokoladeglasur noe for deg! Lag en deilig kake med kokos og kanel. Denne nydelige festkaken vekker alltid oppsikt!


Kaken består av en usedvanlig saftig marengsbunn som er tilsatt kokos og hakket, mørk sjokolade. Luksuskremen på toppen kan varieres med konjakksjokolader, After Eight eller annen type konfekt. I kaken på bildet er det brukt hakket After Eight i kremen, og smaken ble FANTASTISK! Tilsett de to sukkertypene og kokosen.


Hell røren over bunnen. Skyll lime og sitron, riv skallet og strø det over kaken. Settes i kjøleskap i minst time.


Kjør nøtter, kokosmasse, salt og dadler i en foodprosessor til en jevn masse. Begynn med å tilsette halvparten av kokosvannet og bland til du får en fast masse - tilsett mer vann ved behov, men pass på at massen ikke blir for våt. Ha massen over i kakeformen og press den jevnt utover - benytt baksiden av en spiseskje for en fast og jevn.


Kaken bør oppbevares i fryser eller kjøleskap når du ikke skal spise den. Står den i fryser, så ta den ut minutter før servering. Under finner du fremgangsmåten på hvordan du lager sjokoladekake med kokos.


Iskake med kokosbunn, hvit sjokolade og rabarbra Iskake må være det ultimate du kan servere en varm sommerdag. Den fløyelsmyke isen er en perfekt partner for sprø marengsbunn med deilig kokossmak. Vi begynner med sjokoladekjeks med kokos – og vi tuller ikke. Dette er deilige, myke sjokoladekjeks med en ordentlig smak av kokos – ikke en liten hint av sjokolade eller kokos men ‘full on’ sjokolade og kokos. Du trenger altså et glass melk til disse, eller to.


Er du glad i kokosboller så vil du elske denne kokosbollekaken! Enda mer av det gode! Fløyelsmyk marengs med et lokk av mørk sjokolade og kokos. Oppskriften er også enkel å lage.


Hvem liker ikke langpannekaker? Enkle å lage, enkelt å ta med seg og alltid godt. Jeg mener, det er jo kake for svingende….


Det er ingen hemmelighet at jeg er glad i kokos , særlig kombinasjonen kokos og sjokolade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg