torsdag 28. november 2019

Omgangssyke uten å spy

Norsk teknologi fjerner norovirus fra rom og utstyr. Purchase the worlds most advanced mobile monitoring software. All informasjon på NHI.


Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Er du rammet av et magevirus prøver kroppen desperat å kvitte seg meg viruset, så ingefær kan ikke stoppe deg fra å spy.


Men kanskje det kan stilne kvalmen litt. Stort sett orker man ikke så mye mat når man har omgangssyke. Små barn må tilbys regelmessig drikke selv om de kaster opp. Den største feilen man kan gjøre, er å vente med å spise eller drikke “for at magen skal få hvile seg.


Om barnet ammes, fortsett å amme. Så har jeg hørt man burde drikke vann, for vist man da må spy , så har man noe å spy opp. SLik at man ikke blir liggende å føle man må spy , men så kommer det ingenting. Mat er sjelden det som frister mest når du har omgangssyke , og heldigvis kan kroppen klare seg i ukevis kun på væske. Når du føler deg litt bedre, er det fint å prøve med litt lettfordøyelig, tørr mat, som kjeks.


Jeg ligger nå på badet og bare venter på å spy. Det er rett og slett ille. Maren skrev: jeg har omgangssyke akkuratt nå og det er helt forferdelig. Kjenner hele kroppen verker og feberen stiger.


Jeg drikker bare vann fordi jeg er så redd for å kaste opp igjen. Godt å se at jeg ikke er alene. Omgangssyke er svært smittsomt, og utbrudd i skoler og barnehager er vanlig. Ofte begynner omgangssyke med kvalme, som følges av oppkast og diaré. Alle aldre kan smittes av omgangssyke , men barn er ekstra utsatte.


For å unngå smitte er det viktig med god håndhygiene, både hos den som er smittet og den som steller den syke. Vaksinen som ble testet så ut til å ha en relativt god effekt, uten nevneverdige bivirkninger. Men det er nok ganske lenge til en eventuell vaksine er på markedet, tror forskerne ifølge New York Times. I mellomtida får vi bare trøste oss med at det i det minste er mulig å gjøre litt for å redusere risikoen for smitte. Ellers har jeg prøvd å finne ut av dette, men det er ikke så lett.


Jeg føler meg elendig, men det er forhåpentligvis en konsekvens av lite søvn, og en smule dehydrering. Jeg får bare tenke på det som omgangssyke , la være å håndtere mat, og ellers holde meg hjemme fra jobb dersom jeg ikke er merkbart bedre til i morgen tidlig. Likeledes oppkast som varer mer enn ett døgn, uten at det kommer diare. Ellers bestemmer allmenntilstanden om du skal kontakte lege.


Husk å ha lav terskel for å kontakte lege for små barn. Kontakt lege på nytt: Kontakt alltid lege hvis du mistenker uttørking. Uttørking skjer særlig hos barn, og spesielt raskt hos barn under to år.


Jeg har for tiden omgangssyken. Forrige gang jeg hadde det kunne jeg ikke spise noe som helst uten å kaste det opp igjen. Dermed lurer jeg på hva jeg kan spise, hvordan jeg skal spise det, og hva jeg burde holde meg unna, slik at jeg ikke kaster det opp igjen. Pappa lager for øvrig kylling, potet.


Her er våre anbefalinger for voksne og barn: Voksne: Drikk små porsjoner. Jeg vil heller ikke gå noe ste er så dårlig. Jeg må på en måte åpne opp for å spy når jeg har omgangssyken.


Kan være så kvalm at jeg virkelig ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg, men kaster ikke opp med mindre jeg henger over do og nesten presser på. Så jeg tror det går an å la være å spy , men det kommer nok an på hvor hardt man er rammet også. Omganssyken er veldig smittsom og det skal godt gjøres å ikke få det når noen i huset allerede har det. Hverfall når det gjelder barn. Jeg kan få omganssyken å bli skrekkelig kvalm og uvel, men spyr meget sjelden.


Oppkast rammer meg kanskje gang hvert år. Men må si at det var ganske høy temp på han til å være bare omganssyken. Spyklysa spør eksperten: Hei og god morgen, jeg er en dame på år som er uker på vei med nr 2. I dag klarte jeg med nød og neppe å levere åringen i barnehagen uten å spy eller bokstavelig talt drite meg ut!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg