fredag 15. november 2019

Vondt i øret og kjeven

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Konservativ behandling av vondt i kjeven (som kan være en årsak til vondt i øret ) Hjemmeøvelser utskrives og benyttes ofte for å ta tak i feilaktig bruk av muskulatur, da med den hensikt å gi en langsiktig, langvarig effekt.


SpHar vondt i kjeven og øret på samme siden. Svar: Noen vanlige årsaker til vondt i kjeven og øret samtidig kan være refererte smerter fra masseter (store tyggemuskel) eller SCM (nakkerotasjonsmuskel) – de to musklene inne i munnen, medial pterygoid og lateral pterygoid er også ofte involvert ved slike plager. Kjeveleddet befinner seg like foran øret. Det består som andre ledd av ben, brusk, leddkapsel og tilliggende sener.


Alle disse strukturene kan ved sykdom forårsake smerter. Det finnes spesielle tester som måler stillingen i kjeven og i tennene, man kan også ta forskjellige røntgen undersøkelser. Jeg tror nok det er ganske trygt for deg å vente til du kommer hjem i juli så lenge tilstanden ikke forverrer seg betydelig. Denne spesielle anatomiske utformingen gjør at man kan gape, men også bevege kjeven fram og bakover - begge disse bevegelsesformene er nødvendige for å uproblematisk klare å spise og snakke. Smerten forverres ved tygging, og ofte er det smertefullt å gape.


Mange kjenner hele tiden murrende smerter i og rundt kjeveleddet, like foran ørene. Klikking og knepping i leddet er også vanlig, men det er vanlig også blant friske personer. Er du plaget med vondt i kjeven , klikkelyder når du gaper eller hodepine i tinningen?


TMD-klinikken drives av Mats Klemsdal som har lang erfaring med utredning og behandling av kjeveplager. Dette er plager som kan komme fra kjeven din. SPØRSMÅL Hei For et par dager siden fikk jeg smerter i kjeven.


Jeg klarer nesten ikke åpne munnen for å spise, så jeg begynner å bli litt bekymret. Aktive triggerpunkter i kjevemuskulaturen stråler opp på toppen av hodet, i pannen, tinning, rundt øyet, øret og i ansiktet. Akkurat som med nakkehodepine (cervikogen hodepine), kan smertene beskrives som trykk, press og verk.


Når du kommer til oss med hodepine, vil vi vurdere alle mulige årsaker. Har de siste dagene hatt veldig øm og vond følelse på siden av halsen (venstre), under øret og mot kjeven. Kjenner det også i skulderen og noen ganger ned venstre arm. Har søkt litt rundt og kan si det ikke er visdomstenner e. Det er en slags strålende følelse. Stram muskulatur kan påvirke bevegelsesmønsteret i kjeven og føre til redusert åpning av kjeven.


Legen stiller diagnosen ved å undersøke øregangen. Noen ganger kan legen også analysere eventuell utflod fra øret. Du bør unngå å få vann i øret de første tre ukene etter en overstått betennelse i det ytre øret. Bruk dusjhette eller vanntette ørepropper når du dusjer.


Tilbakefall er hyppige ved slike betennelser. Du opplever tannervebetennelse som tannpine, som kan være forbigående eller konstant, noen ganger kan smertene fremprovoseres og andre ganger oppstå plutselig og uprovosert. Tannpinen kan også føles som smerter i nabotenner, øret , kjevehulen eller oppfattes som hodepine.


Kreft i nesen og bihulene gir lite symptomer i tidlige stadier, så ved diagnosetidspunktet har den ofte allerede utviklet seg. Skjemaet legger ved informasjon om din datamaskin. Spesielt de som tidligere har hatt tannregulering, opplevd kjevebrud slag eller fall mot kjeven , og personer som har fått nakkesleng, er ekstra utsatt for problemer. Det har gått over time og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.


Det gjør vondt nå bak øret , under kjeven , kjeven. Jeg har prøvd å åpne munnen helt men d går ikke. To informanter fortalte om smerter i nedre del av ansiktet, vekselvis på høyre og venstre side. Den ene av kvinnene sa hun hadde smerter langs kjeven opp mot øret , og at det kjentes som alt stammet fra tungen, som var sår, vond og sviende.


Den kjentes svullen, og hun hadde vondt for å tygge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg