onsdag 6. november 2019

Trivselskontroll overtid

Dette gjeld også kvinner som tidlegare er forløyste med sectio der det ikkje ligg føre annan risiko. Svangerskapet er da ikke på overtid. Den gravide kontakter selv sjukehuset 8. Fortsatt gravi trivselskontroll har ingenting med mors trivsel å gjøre, tydeligvis. De skal visst tyne meg til maks overtid men lover å vurdere igangsetting hver dag frem til da. Restriktive med igangsetting på Haukeland?


Det settes også opp en time for overtidskontroll, eller trivselskontroll , som det ofte kalles. For at en graviditet skal være på overtid , må det ha vart i mer enn uker, eller du må ha gått dager over termin. De aller fleste som støter på problematikk rundt svangerskapslengde har imidlertid gått over termin. Gravide får tilbud om trivselskontroll på fødepoliklinikken eller fødeavdelingen, når de er 7-dager over termindato fastsatt ved ultralyd. I Norge tilbys gravide en trivselskontroll på sykehuset dager etter termin.


De fleste gravide bruker ordet overtid når de har passert termindato. Men det er like vanlig å føde etter termindatoen som før. Og så er det heldigvis slik at de fleste kvinner som får fødselen satt i gang på grunn av overtid kommer godt i mål når fødselen først går i gang. Husk – igangsetting på overtid er et tilbu ikke et krav.


Hvis du nå tenker at du ikke har så lyst til å settes i gang, så kan det være greit å vite at det faktisk ikke er noe du MÅ. En varm fredag i august fikk vi komme på overtdiskontroll, en uke etter termin (jordmødre vil protestere vilt på ordbruken her – trivselskontroll vil de rope, ikke overtid enda. Men alle som har gått en time over termin vet godt at dette på ingen måte er en trivselskontroll. Trivsel, lizm.


Ha. Ha. Ha). Ved normal svangerskapsutvikling og uten tilleggsdiagnoser anbefales det trivselskontroll ved termin og å igangsette fødselen i løpet av den første uken etter termin hvisdu ikke går spontant i fødsel. Ved tidlig fødsel vil fødselslege og anestesilege se til deg.


Med to ultralyder som gir omtrent samme termin skal du kunne stole på at din termin er 25. Det stemmer nok helt det i og med at du har den tidlige ultralyden som viser det samme. Alle gravide taes inn til en trivselskontroll en uke over termin for å vite at babyen har det bra, så overtid trenger du etter min mening ikke bekymre deg for. I dag har jeg vrt p overtidskontroll, eller trivselskontroll som sykehuset kalte det, for her har det fortsatt ikke kommet noen baby. Det er flere forskjeller p en kontroll hos lege og hos jordmor.


TIL DEG SOM ER GRAVID Ta med urinprve og helsekort ved kvar. Lillebror kom en uke på overtid (dager etter menstermin). Hadde modningsrier hele den uken, stikninger nedentil og slimproppen gikk på UL-termindagen. Var tøyelig opp til full åpning før jeg fikk fødestue.


Det foreligger ingen dokumentasjon for at induksjon i svangerskapsuke reduserer risikoen for fosterdød sammenlignet med å vente til fødselen starter av seg selv. Risikoen ved å gå overtid er meget liten, og du skal få informasjon om dette for å kunne ta et informert valg mellom planlagt fødselsinduksjon eller avventende behandling. Alle gravide får tilbud om terminkontroll på fødeavdelingen der de skal føde, når de er 7-dager over termindato fastsatt ved ultralyd. Overtid i svangerskapet er når svangerskapet varer mer enn uker (2dager), eller dager over termindato fastsatt ved ultralyd.


Ersfjorden with map, topos, photos and more. Terminkontrollen kan avtales til første virkedag som er praktisk gjennomførbar for kvinnen og sykehuset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg