onsdag 6. november 2019

Spontanabort blødning klumper

Blødning fra skjeden og menstruasjonsliknende smerter, særlig i tidsperioden 6. Rester av svangerskapet kan da ofte ses som klumper og hinnerester i blodet. Noen opplever bare blødning. Etter kraftige smerter kan det komme en blodig, geleaktig klump.


Aborten er endelig når foster og morkake er utstøtt.

Ofte er det helt ufarlig, men det kan også være tegn på spontanabort. En spontanabort betyr et ufrivillig, spontant tap av en graviditet før 22. Tilstanden er forbundet med uprovosert vaginalblødning med eller uten smerter nederst i magen.


Spontanabortene kan deles inn i de tidlige, som skjer før utgangen av 12. Senere i svangerskapet kan en spontanabort forårsake kraftigere blødning , og blodet kan inneholde slim eller en blodpropp. Smertene i mage og korsrygg tiltar ofte inntil livmoren kan fordrive fosteret og morkaken.


Slik forløper en spontanabort. Kan man gjennomgå en spontanabort uten å få symptomer?

Dersom man har kommet over halvveis i svangerskapet henvises gravide med blødning selv om de ikke har smerter. Store blødninger, blødninger med klumper eller med mistanke om foster- eller morkakerester henvises også selv i tidlige deler av svangerskapet, selv om det ikke er smerte. Hvorfor fremgår av punktene nedenfor. Vanligvis gir det blødning med smerter og klumper så de fleste skjønner selv at dette er en spontanabort.


Hvis man er i tvil om man har abortert tidlig i svangerskapet, kan man måle HCG i blodet med to dagers mellomrom. To timer etter at du har våknet av narkosen, kan du reise hjem. Kirurgisk utskrapning gjøres også ved uttalt blødning (utover det forventede) eller ved infeksjonstegn. Når spontanabort skjer av seg selv. Du bør be om smertestillende hvis du har mye vondt.


En sjelden gang vil kvinner med kraftig blødning trenge blod- eller plasma-overføringer. Men det er svært sjelden at en spontanabort forårsaker varige helseproblemer. Det er ingenting du kan gjøre for å hindre eller stoppe en spontanabort. Legen vurderer hva slags type abort. Hvis du har hatt tre eller flere spontanaborter , kan legen utrede deg for å se om det skyldes en bestemt årsak.


Da vil du sannsynligvis ta blodprøver for antifosfolipid-syndrom, som er en blod-koaguleringssykdom. Men fordi spontanabort er så vanlig, vil du sannsynligvis ikke ta tester hvis du har hatt færre enn tre spontanaborter. Blødning og smerter i graviditet er vanlige symptomer ved spontanabort.

Blødning ved en spontanabort oppstår ved samme mekanisme som en menstruasjon, at livmorslimhinnen avstøtes når progesteron-hormonet fra eggstokken blir borte. Er nå ca midt på brettet med piller, og de siste dagene har jeg hatt blødninger som har økt i styrke frem til i går. Da kom det ut et par klumper sammen med blo og klumpene ser ut som noe kyllingfilet-aktig med røde årer inni samt koagulert blod.


Jeg var ca 6-uker på vei. Jeg husker ikke om jeg testet med ny graviditetstest etter en stund men mener jeg keg testet med el test og den var negativ. Ved truende spontanabort skal legen kunne påvise at du fremdeles er gravid.


Nesten alle spontanaborter er tidlige. Blødning ved spontanabort kan skyldes som regel en pågående abort, og kjennetegnes ved rikelig blødning med har frisk rød farge. Nå har jeg blødd friskt blod i flere timer. Må bruke bind men har ikke skiftet så ofte.


Det kommer små klumper ut men ikke mye. Jeg har også litt murringer og stikkinger i underlivet. Har vært i kontakt med lege men de kunne max gi meg en GU. Jeg spurte etter UL men det hadde de ik.


Det vil gi deg en god indikasjon på om ting er oki eller ikke. Hva som skjer med deg vil jeg ikke spekulere i, for det kan være en abort, og det kan være en uskyldig blødning. Sv: spontanabort , min erfaring. Det høres jo ut som en spontanabort , og jeg skal ikke sitte her å gi deg falskt håp. Etter en spontanabort , vil kroppen reagere alt etter hvor langt du var kommet i graviteten.


Reaksjonene kan være omtrent de samme som dersom du skulle ha født. Brystene kan lekke melk og man har en blødning i underlivet en periode.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg