torsdag 21. november 2019

Sykemeldt i ferien gravid

Gravide er også en gruppe som gjerne ønsker sykemelding,. Sykemelding under ferien. Graviditeten kan ha sine komplikasjoner, som økt blodtrykk, blødninger og svangerskapsforgift ning – komplikasjoner som kan true fosteret og føre til tidligfødsler.


Den gravide kan få bekkenløsning, som gjør enkelte typer arbeid umulig. Hun kan ha plager under graviditeten som kvalme, søvnproblemer og tretthet, smerter i korsryggen, vondt i legger eller føtter eller dovne hender og.

Rundt prosent av norske gravide blir sykmeldt en eller flere ganger i løpet av svangerskapet. Flere mener nå at dette tallet burde vært lavere. Hva er dine erfaring med sykmeldinger for gravide ? Feriepenger for utsatt ferie skal da tidligst utbetales når arbeidstaker avvikler ferie senere i ferieåret eller påfølgende ferieår, jf ferieloven § (2). Der overføring av ferie til neste år ikke har skjed vil arbeidstaker ha krav på å få utbetalt lønn for ikke avviklet ferie , første lønningsdag i januar, jf ferieloven § (2).


Tilpasning av arbeidstakers arbeidsforhold utgjør en viktig faktor for å redusere sykefraværet hos gravide. Det anbefales å sende kravet om utsettelse skriftlig til din arbeidsgiver, og det må også legges ved dokumentasjon fra lege.

Hvis du blir syk før eller mens du er på ferie , kan du ha krav på å få utsatt feriedagene. Les mer om sykdom i ferien på arbeidtilsynet. Vær oppmerksom på at det er egne regler hvis du er sykmeldt og har tenkt deg utenlands.


Det hele snudde da jeg holdt på å stryke med i slutten av svangerskapet, for da forstod de plutselig at jeg var sykemeldt av en grunn. Ja, på visse vilkår: Arbeidsuførheten må være 1. Det er ingen ting i veien for at du kan dra på ferie mens du er sykmeldt, men du får ikke sykepenger i ferien. Når du tar ut lovbestemt ferie , skal du derfor ikke søke om å beholde sykepengene selv om du skal reise ut av Norge. Da krysser du bare av for ferie i selve søknaden om sykepenger.


Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Dersom du faktsik drar på ferie , så ta rdu ferie , og skal da faktisk ikke være sykemeldt i denne tiden, ikke få sykepenger når du tar ferie. De siste ukene har jeg hatt ferie. I dag (tirsdag) var jeg hos legen og fikk sykemelding for uker.


Dvs for de siste dagene denne uka (fom tirs) (da jeg egentlig har ferie ), og uker til. Men når jeg leser på nettet, om jeg har krav på å få ferien. Ferieavviklingen må du avtale med arbeidsgiveren din.

Du kan da avtale med arbeidsgiveren din at du tar de siste fire dagene etter at perioden med foreldrepenger er over. Ferie er noe vi alle ser frem til. Det er en tid for å ha det gøy og koble av fra en travel arbeidshverdag.


Men heldigvis kan du få feriedagene dine tilbake igjen. FÅ GRATIS E-BOK: DETTE MÅ DU VITE OM FERIELOVENS BESTEMMELSER Syk i ferien Ferien er godt i gang og plutselig. Forsker Signe Dørheim ble overrasket over at tre av fire norske gravide er borte fra jobb i gjennomsnitt to måneder av graviditeten.


Det at kvalme kom så høyt opp var mest overraskende. Forklaringen kan være at de som blir sykemeldt med kvalme tidlig i svangerskapet, kanskje har lettere for å bli sykemeldt senere også. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg