torsdag 21. november 2019

Sukkervann kolikk

Bruk sprøyte og spyl inn i barnets munnvik. Ro barnet i armkroken mens du gir sukkervannet, effekten skal normalt komme ganske raskt. Kolikk hos spedbarn.


Babyer som har kolikk er ikke syke, men de gråter mye lengre enn babyer vanligvis gjør. Det finnes ingen kur for kolikk , men her er noen råd du kan prøve som kanskje kan roe ned babyen. Hva kan du gjør ved kolikk.


Be om avlastning og hjelp fra familie og venner eller på helsestasjon slik at dere som foreldre ikke blir fullstendig utslitte. Mikalsen mener imidlertid at siden sukkervann kan brukes mot kolikk , som ofte oppstår tre-fire uker etter fødsel, og kan vare frem til babyen er tre-fire måneder, er det i utgangspunktet ingen aldersgrense. Ulemper ved sukkervann til baby.


Hverken Mikalsen eller Sivertsen vet om ulemper ved å gi sukkervann til babyer. Det er vondt å ha et barn som gråter utrøstelig. Det er alltid en grunn til at barnet gråter, men det er ikke alltid lett å finne denne grunnen. Den starter i de tre første leveuker, er på topp ved 6-uker og avtar betydelig i 3-måneders alder. Barnet er ellers friskt og har god vektøkning.


Færre enn én av barn viser seg å ha underliggende sykdom. Ute Imhof, spesialist i barnefysioterapi. Hun driver Barnas Fysioterapeut i Lørenskog og møter mange nybakte foreldre.


Mange sliter med urolige babyer og kolikk. Effektiv hjelp med kolikk , gråt og søvn for spedbarn og baby. Lær hvordan du kan roe ditt eget barn, og hjelpe barnet å sove bedre. Du kan få veiledning, delta på kurs eller kjøpe kurshefte og DVD. Når barnet gråter intenst, og så mye at det blir utmattet av anstrengelsen, kan det være tegn på kolikk.


Andre symptomer kan være at spedbarnet ser ut til å ha vondt i magen, eller at det har luft i magen med utspilt mage og mye tarmgass, raping og gulping. Vær sikker på at det ikke er noe annet enn kolikk i veien med barnet. Høy, vedvarende og utrøstelig gråt skal alltid undersøkes av lege før man slår seg til ro med at det er kolikk barnet har. Andre sykdommer som kan gi høy vedvarende gråt er for eksempel tarmslyng, inneklemt testikkel eller en påført smerte.


Man kan også forsøke uten kumelk i kosten i noen dager (bare amme eller bruk morsmelktillegg som ikke inneholder kumelk). Hos noen har sukkervann en lindrende effekt. Hos brysternærte barn kan kolikk skyldes mors inntak av sjokolade og andre meieriprodukter, enkelte typer frukt eller grønnsaker og koffeinholdige drikker som kaffe, te og cola. Det har imidlertid vært diskutert hvorvidt en bør bruke sukkervann hjemme.


Forskning har ikke gitt klare svar på hva som er best behandling for kolikk , men det finnes flere råd som kan hjelpe. Sukkervann har også blitt brukt mot luftsmerter. Vi kaller det kolikk når barnet har skriketokter mer enn tre timer av gangen, og mer enn tre ganger pr. Behandling av kolikk i Danmark.


Kiropraktoren vil undersøke babyens nakke og rygg, finne ut om behandling i muskel- og skjelettsystemet hos kiropraktor kan hjelpe barnet og da forklare hva som blir behandlet og hvorfor. Felles for dem alle er at det ikke er noen som virker i alle tilfeller. Jeg har ikke gjort noen systematiske forsøk på å finne om det er noen metoder som virker bedre enn andre, eller om de har noen virkning overhodet.


Jeg har inntrykk av at kolikk er et symptom som kan ha forskjellige årsaker. Fenikkelte og sukkervann - Dette er kjerringråd som noen synes hjelper. Teen kan kjøpes på apotek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg