torsdag 7. november 2019

Ørret i ovn uten folie

Ørret i ovn uten folie

Levering 1-hverdage. Fremgangsmåte på ovnsbakt ørret med vårløk: 1. Sett stekeovnen på 1grader. Legg ørretfileten (du kan også bruke laks) i en ildfast form og ha over olivenolje, salt, pepper, sitronskall og kuttet vårløk.


Kjetils beste ørret i ovn. Forvarm ovnen til 2grader. Fjern gjeller, vask fisken godt og skrap skinnet. Tørk fisken med kjøkkenpapir og kutt 4-dype snitt på hver av sidene på fisken.


I hvert av snittene strøs litt salt, trykk forsiktig ned i snittene en liten bit med smør og en kvast dill. Resten av dillen fordeles i buken på hver fisk. Her viser Marit deg hvordan du baker en hel ørret i ovnen. Hvordan bake en hel ørret i stekeovnen. Legghalvparten av krydderurtene oppå folien.


Da får du en fin bøy på ørreten stående. Ha salt og pepper i buken, eventuelt litt dill. Legg fisken i langpannen og dekk med aluminiumsfolie. Stikk hull i folien og la kraften renne ut i langpannen. Legg foliepakken over på et fat og hold fisken varm.


Pakk fisken i tykk aluminiumsfolie, helt tett, skal fisken på grillen bruk dobbelt ark med folie. Legg i langpanne eller på varm grill med skjøten opp. Ta ørreten ut av ovnen og avkjøl litt før skinnet fjernes ved hjelp av en liten spiss kniv. Begynn ved hodet og trekk skinnet av. Eller vi kan brette folien til side, sette på grillelementet, legge noen smørklatter på ørreten og flytte langpannen opp til midten av ovnen , slik at fisken blir sprø og gyllen.


Ved servering pynt ørreten med persille og noen sitronbåter. Jeg har en fin ørretfilet i kjøleskapet som jeg skal ha til middag i dag. Jeg tenkte at jeg skulle tilbrede den i ovnen , men vet ikke helt hvordan.


Jeg vil ikke lage den i pose tror jeg, for jeg vil ha den stekt og ikke kokt på en måte. Skal jeg bruke en ildfast form da kanskje, men skal jeg putt. I denne videoen demonstrerer Marit Røttings Wetlie hvordan man baker ørret i ovnen.


Ovnen må forvarmes. Laks i folie på grillen - nydelig oppskrift! Helgrillet ørret blir så mye bedre enn i folie. Man får virkelig med den gode grillsmaken også på gassgrill Etter en tur innom Trysil for noen helger siden fikk vi tak i noen helt fantastiske fjellørreter som vi bare måtte prøve på grillen. I denne oppskriften med ørret stekes alt i stekeovnen, og grønnsakene får en god smak av hvitløk.


En rett som passer både til hverdag og helg. Læg skiver af tomat og champignons over og fold folien sammen om fisken og buk enderne opa så væden ikke kan løbe ud. Bages i ovnen ved 2grader C alm. Tips: Ørrederne kan også tilberedes på havegrillen - de er færdige, når rygfinnen har løsnet sig og let kan trækkes ud.


Pakk inn skiver av laks eller ørret i aluminiumfolie med smør eller olje. Tilbehøret finner du i oppskriften.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg