fredag 15. november 2019

Treningsøvelser etter keisersnitt

Trening etter keisersnitt - Det tar mye lenger tid å komme seg etter et keisersnitt enn etter en vaginal fødsel, sier gynekolog ved Spiren Fertilitetsklinikk, Hildegunn Stoum. For et keisersnitt er et relativt stort inngrep, og det er store individuelle forskjeller på når det er greit å begynne med trening. Den første øvelsen begynner når du våkner etter keisersnittet og består i pusteøvelser, aktivering av bekkenbunnen og å komme seg opp og gå forsiktig. Etterpå er det viktig å ta det gradvis og lytte til kroppen.


Det tar ofte lengre tid før man føler seg vel igjen etter et keisersnitt , gjerne 4-uker. Keisersnitt er et kirurgisk inngrep.

Sammenlignet med en normal fødsel, er det høyere risiko for komplikasjoner hos både mor og barn ved keisersnitt enten umiddelbart eller på lengre sikt. Derfor skal keisersnitt bare utføres når det er hel. Alle kvinner som er forløst med keisersnitt vil motta et spørreskjema ca 4-uker etter operasjonen med spørsmål om forløpet spesielt om det har vært tegn til infeksjon etter operasjonen. Om du reiser hjem tidlig etter fødselen, kan du fortsatt ha behov for smertestillende de første dagene etter at du kommer hjem.


De viser også til store fylkesvise forskjeller, med f. Vanlige grunner til at keisersnitt er blant annet trangt bekken og stort barn, misdannelser i fødselsveiene, sykdom hos mor, tidligere keisersnitt , og svangerskapsforgiftning. Etter 4-måneder Etter denne tiden er det bekkenbunnen som bestemmer når du kan begynne med aktiviteter. Hvis du lekker, er det ikke moro!

Gjenoppta aktiviteten når du kan holde på vannet. Forsøk i begynnelsen med småløping for å se hvor tett du er. Tøm blæren på forhånd. Fortsett med knipeøvelser.


Ett kriterium er selvsagt at det må være fysisk og medisinsk trygt. Når dette tidspunktet inntreffer, varierer. Noen klarer å trene litt bare noen dager etter en fødsel, mens andre trenger flere uker på å komme seg. Har du gjennomgått en komplisert fødsel, eller keisersnitt , kan det gå mer enn seks uker før du kan gjenoppta treningen. Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.


Alle artikler er publisert med dato – enten for opprettelse av dokumentet eller revidert dato. Nyhetsartikler og intervju som er eldre enn to år, er merket med dette. Er det noen som har gode treningstips som jeg kan bruke etter bukplastikk? Trener ganger i uken nå, og har ikke lyst til å miste fire uker med trening hvis jeg kan unngå det.


Jeg kan kanskje trene ben eller armer? Har du peiling eller egne erfaringer å dele med meg? Blødning etter fødsel.


De fleste tilfeller av blødning etter en fødsel er ufarlige, men alvorlige blødninger er en potensielt livstruende komplikasjon til både vaginal forløsning og keisersnitt. En ukomplisert fødsel kan ofte føre til blodtap over 5ml uten at det truer morens tilstand.

Om det blir bestemt at du skal forløses med keisersnitt , vil barnet bli født litt før termin - termindato bestemt på ultralyd i uke 18. Dato for når keisersnittet skal utføres vil bli bestemt i løpet av siste del av svangerskapet, alt etter hva som er årsaken til operasjonen. Når datoen for keisersnitt er bestemt, vil du få informasjon om når du skal møte på sykehuset, forberedelser som må gjøres i forkant av operasjonen og leveregler i tiden etter operasjonen. Programmet trener de viktigste funksjonene for mage- og kjernemuskulatur.


Du vil merke at du har mer overskudd og energi etter 3-dager. Etter to uker vil magen være strammere, sier Fagerli til Dagbladet. NB: Øvelsesbeskrivelsene er hentet fra Dagbladet.


Holdetiden økes etter hvert. Du får mye god trening dersom du husker å knipe i bekkenbunnen hver gang du løfter barnet ditt eller når du hoster og nyser. Like viktig som bekkenbunnen, er treningen av den tverrgående magemuskel.


Du kan trene som beskrevet over også etter fødselen. Det samme gjelder om du har tatt keisersnitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg