mandag 25. november 2019

Mat baby 4 mnd

Jenter veier gjennomsnittlig 6. Vi gjengir gjennomsnittsvekt og -lengde. Normalverdiene for jenter er vekt mellom 5. Guttenes normalverdier er 5. I -månedersalderen forsvinner mange av refleksene spedbarnet var utstyrt med fra fødselen.

I tillegg til griperefleksen, forsvinner de fleste refleksene i 3- månedersalderen. Refleksene er ukontrollerte og ubevisste reaksjoner som er medfødte. Hun har fått smake tynn velling av risgrøt ganger, og på det meste har hun kanskje fått i seg en teskje.


Vi ammer ca hver 3- timer, og hun har fin vektoppgang. Om du velger å ikke introdusere annen mat før seks måneder er det heilt greit, og et valg dere som foreldre tar selv, sier hun. Mat til baby -måneder. Man får tak i babymat på glass fra mnd ,. SMAKSPRØVER fra mnd ,.

Det er likevel ikke grunnlag for å si at mat må introduseres innenfor et konkret aldersvindu (smaksvindu) 1. Følg babyens utvikling måned for måned fra fødselen til barnet fyller år. Råd til foreldrene om hva dere kan forvente dere, og tips til oppdragelsen. Disse matvarene advarer norske helsemyndigheter mot. SIDE2): Maten kan inneholde uheldige og skadelige stoffer og særlig ved et stort inntak.


Noen av matvarene er kun uheldig før barnet fyller. Det finnes en informasjonsbrosjyre som kan gis ut sammen med vitamin D-dråpene. Helsestasjonen bestiller dråpene kostnadsfritt. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Det anbefales nå å introdusere gluten allerede ved mnd da barnet fremdeles får masse morsmelk og inntar små mengder av fast føde.


Barn blir også mindre kresne og flinkere med klumper om de starter tidligere med mat (så lenge magen tåler det selvfølgelig!). Begge mine barn ble fullammet til mnd og startet da med grøt og delamming. Introduksjon av matvarer bør først skje etter at babyen er blitt måneder. Grøt gir en god start på dagen og metter lenge. Grøt er også fint som et mellommåltid eller kveldsmat og tar bare et minutt å lage.


Utrolig flott og inspirerende blogg du har.

Har en baby på mnd og har tenkt mye på at jeg har lyst å prøve å lage go sunn mat for henne:) Men er første barn og har ikke nok kunnskap om hva de kan spise når og hvordan kombinere smaker. Det er nok å knuse den med en gaffel eller skjære den opp i små stykker. Nå skal barnet nemlig lære seg å spise vanlig mat , og øve seg til å tygge og svelge grovere mat. Dette er samtidig en viktig stimulering av munnens funksjon og dermed av barnets språk.


Gi derfor ikke barnet altfor mye mat som er lett å tygge. Lille er ,mnd og har blitt veldig glad i grøten!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg