torsdag 26. februar 2015

Baby gult belegg på tunga

GUL : Gul tunge er vanligvis helt ufarlig og kan være et tidlig stadium av svart tunge. Ved gul tunge er det som regel en overvekst av dødehudceller, og bedre hygiene hjelper som regel. Hvis tungen og øynene begge er gule kan det skyldes gulsott.


Sår på tungen - sår som ikke gror etter to eller tre uker kan være tegn på alvorlig sykdom som kreft, mens kortvarige sår også kan skyldes sykdommer som herpesvirusinfeksjon eller autoimmune slimhinnelidelser. Hvitt belegg på tungen - kan være tegn på soppinfeksjon og kan da ofte skrapes av. Etterlater da en rødlig overflate.


Hvis babyen har hvitt utslett eller et hvitt belegg på tungen , i ganen og på innsiden av kinnene, er det sannsynligvis snakk om trøske. Den legger seg som et hvitt belegg på slimhinnene, som blir røde og irriterte. Et gult belegg på tungen er også forårsaket av betennelse i papiller, som deretter samle gule bakterier. Røyking, puster gjennom munnen, dehydrering og feber alle føre til at papiller å bli betent. Munnhulen vil altså da være fylt av områder med belegg eller hvite flekker på tungen på innsiden av barnets kinn.


Svart, Hårete Tongue. Det kan se ut som melkerester, men det sitter fast, forteller Mikalsen. Og ifølge helsesøsteren kan soppinfeksjon på brystknoppene hos mor gi en stikkende eller brennende smerte i brystet, både under og spesielt etter amming. Sopp eller trøske, som det ofte kalles, ses som hvitt, litt tykt belegg på barnets tunge.


Det kan være hvite flekker med dette belegget rundt omkring inni barnets munn, og noen ganger på leppene. De fleste babyer er litt hvite på tungen , dette er som regel melkebelegg. De aller fleste av oss har et belegg på tungen. Og de i aller fleste tilfellene er ikke dette utrykk for sykdom, men noen ganger kan tungens utseende gi oss et hint om underliggende sykdom som man skal følge opp.


Jeg antar at sigarettrøyking er en åpenbar kilde for de fleste når det gjelder å få belegg på tungen. Det vanligste er at man ser områder med hvitt belegg eller hvite flekker, som regel på tungen , gummene og innsiden av kinnet. Det kan ofte se ut som melkerester, men belegget sitter fast og kan ikke lett tørkes bort. Barn som ammes kan overføre soppinfeksjonen til mors brystvorte.


Typiske symptomer er at brystvorten flasser og blir rød og. Skraper du bort dette belegget, ser du at slimhinnen eller tungen under er skarpt rød og blør lett. Det er heller ikke uvanlig at munnvikene er såre og skjøre (angulær cheilitt).


Soppinfeksjon i munnhulen kan også ses som røde flekker uten hvitt belegg. Til en annen innsender, som også spør om hvitt belegg på tungen , svarer mikrobiolog Andreas Christensen at dette er ganske vanlig, og kan i mange tilfeller ansees som et normalt fenomen – særlig blant røykere. Vorter på tunga eller tannlegeskrekk? Uansett årsak vil belegget i de fleste tilfeller gå bort av seg selv. Search For The Baby.


Når voksne eller barn på tungen vises gult , trenger bare å finne ut årsakene til sykdom og for å velge den metoden for behandling. Også i denne publikasjonen vil vi berøre emnet normal form av språk, vil snakke om obligatorisk forebyggende tiltak, la oss snakke om nasjonal behandling. Ser ut som en vanlig menneskelig språk? Fikk legen til å se på det og det var trøske (sopp) Men så lenge ikke barnet eller moren er plaget av det gir de ikke behandling. Det gikk over av seg selv etter ei stund.


Men blir barnet rød på tunga og du blir sår skal dere begge ha behandling. Jeg fikk et tips om å bruke farris vann på tunga til baby. A hårete eller belegg på tungen er et ganske vanlig problem, vanligvis ikke forbundet med en alvorlig sykdom eller sykdom.


Tungen øverste lag har et belegg , av og til kalt en biofilm, som består av keratin, og en opphopning av bakterier, mugg, slim og rester av mat. Jeg har for tiden hatt ett hvitt belegg på tungen. Noe dager viser det nesten ikke, mens andre dager er tungen min hvit, og ofte er det også akkurat som små hår i munnen, som ofte tankremen setter seg fast i osv.


Men noen ganger danner Candida-soppen et hvitt belegg , som kan gi infeksjon i munnen. Trøske er vanligst hos spedbarn fordi immunforsvaret deres ikke er fullt utviklet. Svekket immunforsvar er ofte årsaken til tilstanden hos voksne.


Trøske kan oppstå på tungen , tannkjøttet, på innsiden av kinnene, på ganen eller i halsen. Blek eller glatt tunge - kan skyldes blodmangel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg