torsdag 19. februar 2015

Gryte med kjøttdeig og sopp

Denne kan stå midt på bordet mens alle forsyner seg selv. Brun kjøttdeig og finhakket løk i en stekepanne med margarin eller olje. Skjær squash i skiver, paprika i biter og sopp i fire. Gryte med kjøttdeig og sopp.


Dette er en enkel og smakfull gryterett med masse gode grønnsaker, kjøttdeig og fullkornsris.

Hvor deilig er det ikke å kunne samle alt i en gryte og plassere den midt på bordet? Varm olivenolje i en stor gryte , tilsett sopp , salt og pepper. Fres i noen minutter før du tilsetter løk og steker videre til den er gjennomsiktig. Legg i kjøttdeig , paprikakrydder og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt. Her har vi samlet nydelige gryter med gode smaker og som er fulle av næringsstoffer.


Så steker du soppen og ha den over i gryten med det andre, spar litt sopp til å pynte gryten med på slutten. Grunnen til at jeg steker det i flere omganger er at ingrediensene skal bli stekt, og ikke kokt, det blir ikke godt om du har for mye i pannen samtidig.

Senhøsten og vinteren er tiden for avspenning og fordypning i grytenes hemmeligheter. Det finnes knapt et bedre tidspunkt for å oppdatere din gamle kjøtt i mørke-favoritt med en fargerik, spenstig og raus utgave Tips til servering: Lag en deilig potetstappe med parmesan. Skrell 8g mandelpoteter og kok dem møre i usaltet vann.


Hell av vannet, damp potetene tørre og mos dem med en. Kutt løk, gulrot og stilkselleri i skiver og potet i grove biter. Ha grønnsaker og potet i gryten , og stek i et par minutter før du tilsetter resten av ingrediensene. Rør i blandingen med jevne mellomrom. Stek løk og sopp i 3-minutter.


Sauté er et kokkebegrep for en finere gryterett. Server med råstekte poteter eller potetmos. Lang koketid gjør kjøttet ekstra mørt. I tillegg kan det være praktisk å lage gryter med kjøtt og grønnsaker som får godgjøre seg over tid. Viltgryte med sopp , fløte- og rødvinssaus.


Sett stekepannen tilbake på varmen. Ha i kyllingstrimlene og stek til de er gylne på alle sider.

Skru temperaturen på platen ned til middels. Ha bacon, løk, hvitløk og sopp tilbake i pannen og bland alt godt sammen. Hell over kyllingbuljong og la den koke opp.


Fyldig og smaksrik grønnsaksgryte med kjøttdeig. Sunn og næringsrik middag. Nå kan gryten fryses inn hvis du ønsker det). Smak til med salt og pepper.


Kremet gryterett med svinekjøtt, sopp og løk smaker fantastisk uansett om du serverer den med ris eller potetmos. En middag på under minutter! Rør det godt sammen og la det putre på middels varme til løk en og paprikaene begynner bli myk.


Ha i krydder etter ønske -jeg bruker basilikum oregano litt salt og pepper. Kjøttdeig kan brukes til all verdens retter, og fungerer glimrende godt i en gryte med grønnsaker. Høsten er sesong for gryter og ikkje minst kortreist viltkjøtt.


Eg har laga hjortegryte og vil veldig gjerne dele oppskrift med dere. Du kan naturligvis bruke andre typer viltkjøtt om du har det tilgjengelig. Tilberedningstid ca. Del soppen, grovhakk sjalottløken og skjær sellerien i terninger. Brun kjøttet godt i en stekepanne med smør og ha det over i en gryte etter hvert som det er ferdig brunet.


Fortsett å steke løk, sopp og selleri i samme panne, tilsett mer smør etter behov. Ha alt over i gryten og kok ut pannen med rødvin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg