onsdag 11. februar 2015

Jul i blåfjell film

Gratis avbestilling! Design din egen julegave med navn og bilder. Vi tilbyr et bredt spekter av forskjellige produkter. Vi har alltid rask levering og lave priser. Alt til alle på et sted.

Julen markeres med festligheter over hele verden. Har du hørt om disse tradisjonene? Filmens historie utspiller seg over 1år før handlingen i de populære TV-seriene. Directed by Katarina Launing, Roar Uthaug. With Ane Viola Semb, Johan Tinus Lindgren, Finn Schau, Sigve Bøe.


Princess Fjellrose has never been outside the safe mountain, until her father is sick and dying. Only humans down in the valley can save him.

She goes on a dangerous journey, and put their world in danger, in spite of her good intentions. Julenatt i Blåfjell ” er kanskje ikke tidenes julefilm. Prinsesse Fjellrose har aldri vært utenfor fjellets trygge vegger, og verden der ute virker stor og farlig for den engstelige prinsessen. Hun får vite at Husfolkene har noe som kan gjøre syke friske. For å redde den hun elsker høyest, må hun trosse frykten.


Idé og manus var av Gudny Ingebjørg Hagen, musikken var av Geir Bøhren og Bent Åseru regi for fjernsynet var ved Torunn Calmeyer Ringen, kostymene ved Gerd Johnsrud og scenografien ved Aili Strømsted. Flittig benyttet som dubber av animasjonsfilm. Handling: Blånissene har mye å gjøre fram til Julenatten.


Hver dag skal de lage Den Blå Timen, og de skal passe på at fjellet er rent og pent og har det godt. Men i år er det noe som ikke er som det skal. Riktignok er det Jul i Svingen som er årets kalender på NRK i år, men jeg tror ikke vi kommer unna rød- og blånissene i år fordet #128578; 13. De vil få en trivelig stund med en film som vil få et langt og godt liv i mang en desember måned fremover! Siden den gang er det blitt teater, flere TV-serier og egne filmer.


Og for ikke å snakke om salgsprodukter mange barn higer etter. Jeg synes det er trist at salgskreftene har tatt over julemagien. Kjøpepresset har tatt overhånd.

Etterfulgt av oppfølgeren Månetoppen – hvor begge ble en enorm suksess. Jul i Blåfjell ble for første gang vist som julekalender på NRK. Det føles utrolig fint å ha skrevet en julekalender som det norske folk har kåret til sin favoritt, uttalte Blåfjell -skaper Hagen til Dagbladet etter kåringen. Den bygger på en økologisk grunntanke og handler om blånissene i Blåfjell og menneskene i Bygda. Blåfjell er befolket av blånisser, og deres hovedoppgave er å lage den blå julenattshimmelen slik at alle kan se julestjerna skinne.


Turte er hovedpersonen i serien. Ja, kanskje Mamsen og Lillegutt også dukker opp…. Blåfjell - jakten på det magiske horn - er et spektakulært eventyr for hele familien.


Filmen er norges første helaftens kinofilm i 3D. Blåfjell er ikke bare en film , det er en historisk begivenhet og en opplevelse som anbefales for hele familien, gammel som ung.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg