onsdag 25. februar 2015

Luft i magen og diare

Lectinect Mage er utviklet sammen med professor Ian F. Les om hyllebær og Ian F. Gjennomsnittlig produseres to deciliter gass i døgnet, men hos enkelte kan det bli opptil ti ganger mer. Og skjønt det å slippe ut gass fra tarmen (flatus) vanligvis ikke er alvorlig, kan det oppleves svært flaut. Noen mennesker sliter med store gassproblemer som plager dem det meste av tiden.


I noen situasjoner kan luft som du ikke kan slippe ut, forårsake intense, kortvarige magesmerter.

Det kan virke som om mennesker med irritabel tarm tåler mindre gass og volum før de opplever plager. Vi ser for eksempel at de har mer smerter enn friske når de får blåst opp en ballong i tarmen. Gå en tur eller gjør enkle øvelser hjemme, som å ta beina opp mot magen og sykle i løse luften. Du kan også med fordel legge deg på venstre side for å få luften lettere ut. En varmepute på magen kan lindre smertene.


Ved forstoppelse eller hvis man selv hindrer kroppen å kvitte seg med luften , kan man få luftsmerter og knip eller en følelse av å være oppblåst i magen. Plages du med luft i magen ? Luft i magen - kjerringråd Luft i magen.

Her har vi fått sendt inn et tips som kan være til hjelp hvis du føler. NO: Mageknip, luft i magen , forstoppelse, diaré og smerter – vi har alle opplevd det, men som regel går det over av seg selv. Slik er det ikke for alle. Noen av oss er ganske ofte plaget med en kranglete mage. Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diare , feber og ubehag som går over etter noen dager, såkalt omgangssyke.


Men, det handler om mengde og om å kutte ned på kjøttkonsumet. Bacon til frokost er ikke like farlig som å røyke, men man kan oppnå en helsegevinst av å tenke seg litt om og redusere inntaket av bearbeidet kjøtt, og heller spise mer grønnsaker, fiber og fisk – som gir en beskyttende effekt mot tykk- og endetarmskreft, sier Opdalshei. Ufarlige årsaker til magesmerter. Petter Brelin forteller om en rekke vanlige årsaker til smerter i magen : Virus. De fleste av oss er plaget av luft i magen fra tid til annen, men noen plages mer enn andre.


Trangen til å slippe en fjert kan oppstå på de verst tenkelige tidspunkt - i et viktig møte, i en trang heis, ombord i et fly. Kostholdet kan endres. Dersom du ikke får tilstrekkelig effekt med disse.


I tillegg har jeg ofte veldig løs avføring. Utover dagen kan jeg også få mye luft og noen dager når jeg slipper ut denne luften kommer det litt slim ut av endetarmen. Har også noen dager litt slim i avføringen. Kunstige søtningsmidler, som mannitol og sorbitol, tolereres dårlig av mange og kan gi luftplager.


Forebygging av luftsmerter.

Spis mindre av matvarer som gir deg luft i magen. Spis rolig og uten å snakke samtidig – mange sluker luft når de spiser og snakker på samme tid. Spis heller ofte og mindre, enn sjelden og mye. Det er kanskje enklere enn du tror å bli kvitt problemet? For eksempel kan cøliaki, laktoseintoleranse og melkeallergi gi hyppige og tilbakevendende luftplager.


Men disse tilstandene vil ofte innbefatte flere andre symptomer som magesmerter, løs mage og diaré. Medtatte pasienter og pasienter der det er mistanke om peritonitt, ileus, sirkulasjonssvikt eller andre operasjonskrevende tilstander innlegges alltid umiddelbart i kirurgisk avdeling. Ved magesmerter og behov for innleggelse uten at det er mistanke om peritonitt, ileus eller iskemi, legges pasienten inn i medisinsk avdeling.


På legespråket foretrekkes betegnelsen funksjonell dyspepsi eller non-ulcus dyspepsi (NUD = ikke-magesår plager i øvre del av magen ). Funksjonell betyr at plagene ikke skyldes sykdom i noen organer (ikke-organiske plager), og dyspepsi betyr smerter og ubehag i øvre del av magen. Camilla merket bedring etter kort tid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg