fredag 6. februar 2015

Gravid side

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Se våre reiser til Side her. Bestill din drømmeferie på ving.


Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid.

Jeg er ei jente på og for ikke så lenge siden fant jeg ut at jeg er gravid Kan en kvinne bli gravid når vi har sex uten kondom, og jeg ikke kommer? Greia var at han hadde kuken sin på utsiden av vaginaen min. Hei, jente på som hadde ubeskyttet samleie for litt siden. Gravide bør ikke spise mye lakris på grunn av skadelige effekter av glycyrrhizinsyre, et hormonforstyrrende stoff som finnes i lakrisplanten.


Gravide og kvinner som planlegger å bli gravide bør unngå ingefærshots og kosttilskudd med ingefær. Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort. Hovedregelen er at den gravide skal spise og leve som hun pleier, men det forutsetter naturligvis at hun i forveien har sunne kost- og levevaner.


Kosten skal være allsidig, rik på protein, frukt og grønnsaker, fattig på fett og sukker.

Gravide kvinner øker sitt kaloriinntak med maksimalt 4kJ (omtrent 1kcal) per dag. Kostrådene på denne siden er fra norske myndigheter til gravide. Matportalens redaksjon svarer ikke på enkelthenvendelser fra gravide , men lagrer henvendelser slik at de blir tatt med i vurderingen når kostrådene skal revideres. Har du spørsmål angående kosthold mens du er gravid , må du ta kontakt med helsestasjon, jordmor eller fastlege.


Det er mye man kan bekymre seg for som gravid , og naturligvis kan både magesmerter og mageplager gi grobunn for bekymring hos den vordende mor. Heldigvis er det helt normalt å bli utsatt for enkelte smerter og plager som gravid - det gjelder å vite hvilke av de som gir grunn til bekymring, og hva du kan ta med slående ro. Rester av svangerskapet kan da ofte ses som klumper og hinnerester i blodet. Trolig ender halvparten av alle befruktninger i abort, men dette skjer så tidlig i graviditeten at kvinnen ikke er klar over at hun er gravid.


Livmoren er et hulrom med en muskel ytterst og en slimhinne på innsiden. Vanligvis er den omtrent like stor som en knyttneve, men den kan utvide seg til mangedobbelt størrelse slik den gjør når du er gravid. Fra livmoren går det to lange kanaler på hver side ut i magen rett ved eggstokkene.


Disse fører egg ned til livmoren. Last ned helsekort for gravide , veiledning og algoritmeark Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen. For det er lettere å vite nøyaktig dato her enn for unnfangelsen. Svangerskapet regnes fra denne datoen, selv om du ikke blir gravid før omtrent to uker senere.


Beregn ut fra unnfangelse: Enkelte vet rimelig sikkert når unnfangelsen fant ste for eksempel ved assistert befruktning. Da kan dette være en grei måte å begrene termin på. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.

Ungdom har lurt på det samme som deg, få svarene her! Gravide anbefales ikke reise til mer eksotiske mål hvor forebyggende tiltak mot malaria er påkrev og hvor faren for alvorlige diarésykdommer er stor. Både malaria og tyfoidfeber er farligere for gravide enn ikke gravide , og infeksjon kan ofte føre til abort eller alvorlig sykdom og skade av fosteret.


Gravid arbeidstaker Skriv ut side Arbeidsgiveren kan få unntak fra å utbetale sykepenger i arbeidsgiverperioden hvis en ansatt er sykmeldt på grunn av svangerskapsrelatert sykdom og tilrettelegging eller omplassering til annet arbeid ikke er mulig. Norges største livsstilsmagasin for unge kvinner som er opptatt av mote, skjønnhet, trening, helse, underholdning og sosiale medier. Informasjonen på helsenorge.


Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg