mandag 16. februar 2015

Tyske navn

Det har vært økning for både gutter og jenter de siste to tiårene i Norge, og nå er det jentene som får flest tyske navn. Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. Tysklan offisielt tysk navn Bundesrepublik Deutschlan er en forbundsrepublikk i Mellom-Europa. Tyskland er Europas nest største stat i folkemengde, og nummer seks i utstrekning.


Landet grenser til Danmark, Østersjøen og Nordsjøen i nor Nederlan Belgia, Luxembourg og Frankrike i vest, Sveits og Østerrike i sør, Tsjekkia og Polen i. Se på menyen under, jentenavn i alfabetisk rekkefølge kan være nyttig hvis du allerede har en liten idé om hva slags jentenavn du leter etter.

Tysk navnebølge i Norge: Her er 3navn du kan vurdere. Bruken av tyske navn til babyer har økt de siste årene. Og nå er trenden sterkest for jentene. Navnet Adolf, der i øvrigt betyder ædel ulv, var således et særdeles populært tysk navn , lige indtil Adolf Hitler startede 2. Herefter blev tyske forældre meget tilbageholdende med at navngive deres søn Adolf – noget, der i øvrigt holder ved den dag i dag. Dette er en liste over populære navn.


Tyskere var også viktige som offiserer i den dansk-norske hæren og som spesialister innenfor bergverk og byggekunst. Ordet tysk stammer fra det gammelhøjtyske theodisk,diutisk, der er afledt af det oldgermanske theoda folk i betydningen talende folkesproget, i modsætning til latin, der brugtes af gejstlige og lærde.

Den tyske Mark er også kjent som Deutschmark, og Deutsche Mark. Norsk Krone er også kjent som Krones, og Krone. Symbolet for NOK kan skrives NKr. Litt ekstra fnising kan det bli med navn som ligner tabuord og ord fra et utsvevende liv.


Det kommer imidlertid fra det tyske navnet Edelgar som betyr edel eller fornem og vern. Et annet eksempel er Vina som har vært bruk som kortform av kvinnenavn som Ellevina og Tollevina, sier Utne. Lyd er tilgjengelig for alle tyske ord på denne siden — klikk på hvilket som helst ord for å høre det.


Ada er et nydelig navn og minner meg om navn på en engel. Tysk er et germansk språk som sammen med nederlandsk, frisisk og engelsk hører til den vestgermanske språkgruppen i den indoeuropeiske språkfamilien. Tysk snakkes i dag av litt over 1millioner mennesker og er det største morsmålsspråket i Europa.


Er du usikker på et bestemt tysk verb, eller leter du etter tyske verbbøyinger generelt? Med hjelpemiddelet for bøying av tyske verb kan du raskt og enkelt finne ut hvordan man bøyer tyske verb. Få hjelp til å finne det perfekte navnet til den fine lille nye. Her kan du søke – åpent og i flere kategorier – og lagre favorittnavnene dine i en personlig liste. Logg deg inn eller registrer deg for å lage egne navnelister.


Navn som kan skrives på ulike måter er slått sammen. Aktuelle nyheter og reportasjer på tysk og engelsk fra den tyske nyhetskanalen Deutsche Welle.

Har også nettradio og streamede videoklipp. Sophia kommer fra grek og betyr visdom. Aiden kommer fra irsk og betyr flammende.


Hakk i hæl følger Jackson på guttsiden, med ytterligere tre navn som begynner på J på topp ti: Jacob, Jayden og Jack.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg