tirsdag 10. februar 2015

Hvorfor blir noen barn mobbet

Når barn blir mobbet , hva gjør du? Som voksen på barns arenaer har du sikkert lagt merke til - eller fått mistanke om at barn mobbes og holdes utenfor uten at du har visst hva du kan og bør gjøre. Her er noen råd til deg.


Barna tror ikke mobbingen kan stoppes uansett om de forteller det til noen. Det er vanskelig eller uvant å snakke om vonde følelser og opplevelser.

Frykt for ikke å bli trodd eller tatt på alvor. Stå sammen med barnet. Barn som blir mobbet trenger foreldre som tar dem på alvor. Det er feil å mobbe noen uansett hva man mobber for, og det er viktig å ta avstand fra mobbing når man ser det.


Det aller beste for den som blir mobbet er at man ikke bare ikke deltar i mobbingen, men at man aktivt tar avstand fra mobbingen ved å stå sammen med den som blir mobbet , evt. Hvorfor folk blir mobbet når man skiller seg ut. Mobbing Folk sier at jeg klår når jeg kommer borti dem og jeg føler meg mobbet.

Ikkegreit Jeg blir sykt mobbet på skolen og folk kaller meg stygge ting. Ny studie viser hvorfor barn blir avvist og mobbet (VG Nett) Forskningen peker på ulike faktorer i et barns atferd som kan føre til sosial avvisning. Relaterte artikler Les om hva du kan gjøre ved mistanke om at barn blir mobbet Visste du at mobbingen ofte er skjult for den som kan gjøre noe med den?


Noen av pådriverne for krenkende atferd opplever å ikke føle mestring på skolen, ikke ha en trygg relasjon til læreren eller de kan ha det tøft hjemme, for eksempel ved at foreldrene står i en skilsmisse. Barn trenger ofte hjelp til å sortere og mestre egne følelser for å være inkluderende, sier Grimsmo Jørgensen. Hva de tror du er den viktigste årsaken til at noen blir mobbere.


For å forstå hvorfor noen mobber er det avgjørende å kjenne til at de som. Mange barn har ikke skjønt rekkevidden av. I Norge ble det for noen få år siden gjort en undersøkelse blant elever i 4. Undersøkerne fant at totalt anga prosent av barna at de mobbet andre. Blant jenter var tallet prosent og blant gutter var det prosent.


Andelen elever som anga at de ble mobbet , var 1prosent. VG Nett) - Foreldre som tror barnet deres er en mobber må vise at de tar dette på dypeste alvor, mener Stian Lindbøl i Medietilsynet. De blir ofte den siste som tas ut til gruppelek. Disse barna har også vansker med å kunne si ifra, først og fremst fordi de er redde for å bli mobbet mer.


De vegrer seg ofte mot å delta i felles lek eller aktiviteter – noen barn blir irritable og aggressive.

Men alder betyr mer enn kjønn, understreker barnepsykologen. Drøyt millioner mennesker er i arbeid i Norge. I tillegg er rundt prosent utsatt for systematisk trakassering i jobbsammenheng uten at de nødvendigvis kaller det mobbing. Han forteller at barn som blir mobbet ofte sliter med redsel.


Andre som kan hjelpe er mobbeombud som i Oslo og Hordaland som finnes i noen kommuner og fylkeskommuner og elev- og lærlingombud. Barn og ungdom som blir utsatt for mobbing, har betydelig økt risiko for å utvikle psykiske problemer. Risikoen er ofte dobbelt så høy eller mer enn dobbelt så høy blant mobbeofre enn blant de som ikke har vært mobbet , viser en rekke studier. Problembelastningen er størst når mobbingen er systematisk og langvarig. Når folk har det vondt inni seg, kommer det til uttrykk på forskjellige måter.


Noen blir innesluttet, noen lar det gå ut over andre (mobber) osv. Atter andre er bare slemme, og har ikke noen forståelse for hvordan deres handlinger påvirker andre. Barn i skolealder må lære seg hvordan det de gjør får konsekvenser for andre.


Når det avdekkes at barn blir mobbet , har skolen plikt til å gripe inn. Det å jobbe med en mobbesak er en egen prosess. Jeg tror nok at noen av barna trengte en de kan hakke litt på, slik at de kunne hevde seg litt selv.


Noe som kan komme av lav selvfølelse. Trolig har denne jenta vært for snill og ikke tatt igjen med samme mynt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg