onsdag 18. februar 2015

Tilbakevendende feber hos barn

Presise og raske termometer for måling av feber. Tilbakevendende feber hos barn kan også være et resultat av relapsing infeksjoner, blant annet malaria, tyfus og tuberkulose. Flere medisinske årsaker som utløser tilbakevendende feber er hypertyreose eller andre endokrine kjertel lidelser, arvelige lidelser, kreftformer som nyre kreft og autoimmune sykdommer som lupus eller juvenil revmatoid artritt.


Krampeanfall uten feber. Nervelammelser, plutselig oppstått skjeling, unormal vekst av hodeomkrets hos spedbarn.

Isjiassymptomer (utstrålende smerter fra ryggen til bena) som ikke er vanlig hos barn. Tilbakevendende Feber hos barn Feber hos barn er et resultat av en økning i kroppstemperatur, som vanligvis er et symptom på en infeksjon. Det er et svært vanlig sykdomstegn, men ingen sykdom i seg selv. Feber kan forekomme hos barn med jevne mellomrom, for eksempel etter å pådra en virus eller infeksjon.


Feber er et viktig ledd i kroppens forsvar mot infeksjoner. Det er en feber der temperaturen er høyere enn ° C. Hos barn kan temperaturen være ganske høy.

Noen ganger etter en viss tid igjen viste feber feber. Dette er kjent som tilbakevendende feber. Barn får feber , og noen med barn vet dette. Hvis barnet ditt har en tilbakevendende feber over en periode på uker eller måneder og et mønster av disse feber har utviklet, kan barnet ha en større underliggende helseproblem skjer.


Periodisk feber -syndrom er en tilstand hos barn med regelmessig forekomst av høy feber med ca. Jeg er en jente på år som i det siste har vært plaget med tilbakevendende feber , dvs. Idag kjenner jeg litt lett stikking i brystet på venstre side, spesielt ved inhalasjon. Oppkast uten diarré er ikke uten videre omgangssyke! Plutselig oppstått sjeling.


Unormal rask vekst av hodeomkrets hos spedbarn. Magesmerter med akutt diaré, feber og dehydrering hos barn og unge er en vanlig problemstilling. Men barn er også robust og er ment å sprette tilbake raskt fra forkjølelse, infeksjoner og influensa.


Nå i desember har han hatt runder med feber samt en runde med brennkopper som kom etter en av feberperiodene. Formen hans har vært veldig variabel i høst. Men generelt sett så synes jeg at han oftere er sliten og trøtt en det han var før.

Magesmerter hos barn kan skyldes mange ting som en mage- tarminfeksjon, forstoppelse eller noe mer alvorlig. Så mange som prosent av alle barn er plaget med magesmerter som kommer og går over en lang periode. Veldig sjelden er det tegn på noe alvorlig. Noen kan også oppleve å få smerter i nedre del av magen, i ryggen eller oppleve å få blod i urinen.


Ved øre urinveisinfeksjoner er infeksjonen mer alvorlig, og man kan oppleve smerter, feber , kvalme og oppkast. Barn og eldre kan ha urinveisinfeksjon uten symptomer, mens andre igjen kan få feber og allmennsymptomer. Før fylte år vil av alle barn ha hatt sykdommen. Tilstanden opptrer sjeldnere hos større barn og voksne. Enkelte barn er mer utsatt enn andre, og ørebetennelse forekommer oftere hos barn med foreldre eller søsken som har vært plaget.


Barn bør få antibiotika ved et mer langtrukkent forløp, mistanke om komplikasjoner, eller dersom sekresjon fra øret varer i mer enn to døgn. Barn under ett år og såkalte ørebarn anbefales oftest antibiotika straks. Et ørebarn er et barn med tre eller flere akutte mellomørebetennelser på et halvt år eller minst fire i løpet av ett år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg