onsdag 25. februar 2015

Hvordan få barnehageplass utenom hovedopptaket

Slik får du barnehageplass utenom hovedopptaket. Det er dessverre ingen garanti for at du får barnehageplass når du søker utenom hovedopptaket. Likevel finnes det noen ting du kan prøve for å øke sjansene. Kan jeg søke utenom hovedopptaket ? Ja, du kan søke når som helst på året, men det er ikke sikkert du får oppstart når du ønsker.


Dersom det dukker opp en ledig plass utenom hovedopptaket og ditt barn står øverst på ventelista, vil du få tilbud om plass. Det varierer veldig fra kommune til kommune, og hvordan barnehagedekningen er. I vår kommune er det overkapasitet på barnehager, så det er lett å få barnehageplass utenom hovedopptaket. I barnehagen til jenta vår er det løpende oppstart sålenge de har ledige plasser. Da må man søke på høsten, dersom man ønsker oppstart på våren.


I første runde av hovedopptaket er det bare de med barnehagen som ønske nr. I resten av hovedopptaket er det trekningsnummeret som gjelder. I suppleringsopptaket har alle som har barnehagens navn blant sine ønsker like sjanser på plass i den enkelte barnehage, enten det er 1. Vet ikke hvordan det er i Oslo, men tror de fleste søker til hovedopptaket og heller betaler også de mnd som barnet ikke bruker plassen. Sure penger,men billigere enn ulønnet permisjon i evigheter hvis man ikke får plass utenom hovedopptak.


Fristen for å søke barnehageplass på hovedopptaket nærmer seg med stormskritt. Dersom du skal søke plass for første gang, kan det være vanskelig å orientere seg om hvordan og hvor man søker, hva en barnehageplass koster og hvem som egentlig har rett til å få plass. Når søknaden er mottatt, får du en bekreftelse på e-post eller SMS fra Asker kommune. Alle barnehagene i Asker samarbeider om opptaket.


For å være med i hovedopptaket må du sende inn søknaden senest 1. Du kan også søke om barnehageplass resten av året. Jeg fikk en sønn for ett år siden og søkte ikke på barnehageplass innen 1. Så ble jeg uplanlagt gravid veldig fort etter fødselen og har snart termin, noe som da vil si at jeg blir hjemme med to veldig små barn samtidig. Du kan søke om ny plass, og mange får tilbud i løpet av året. Men ventetiden kan variere avhengig av område og søkte barnehager.


Man er ikke garantert et nytt tilbud før neste august. Les mer om å søke eller bytte barnehageplass i Oslo. Klage på tilbud om barnehageplass.


Ta kontakt med bydelen din dersom du vurderer å sende inn klage. Lurer du på hvordan du får svar på søknaden, når du får svar, og hva du må gjøre når du får tilbud om barnehageplass ? Ved ledig plasser utenom hovedopptaket , kan barn som står på lista bli tilbudt plass. Det er viktig å vite at det ikke er sikkert at du får oppstart når du ønsker. Frist for å søke plass til hovedopptaket er 1. Barn som fyller ett år senest innen utgangen av august det året det søkes om barnehageplass , har når det er søkt innen 15.


Tilbud om barnehageplass blir sendt ut fortløpende. Opptaksprosessen er omfattende, og det kan ta noe tid før du mottar svar. Det er kun i hovedopptaket at barn med lovfestet rett til plass er garantert tilbud.


Den lovfestede retten gjelder når det er søkt innen fristen, og barnet fyller ett år senest 30. Søke om barnehageplass. Hovedopptaket avsluttes 30.


Søknadsfrist for hovedopptaket er 1. Du kan få hjelp til å fylle ut søknad på Horten. Du står på søkerlistene til du får tilbud om barnehageplass , eller selv sletter søknaden. Hvor lenge barnet har stått på søkerlisten har ingenting å si ved tildeling av plasser. Retten til barnehageplass gjelder innenfor søknadsfristen til hovedopptaket , 20.


Hvis du ønsker at et barn med rett til plass fra august skal starte senere på høsten, må du likevel betale for plassen fra august. Når du mottar et tilbud om barnehageplass , må du takke ja eller nei ved å logge inn i foresattportalen. Søk om barnehageplass.


Lenke til foresattportalen. Barn uten barnehageplass som fyller ett år i desember har rett til barnehageplass førskommende august etter at de har fylt ett år. Utenom hovedopptaket blir søknaden vurdert når noe blir ledig.


Har jeg rett til plass hvis jeg søker utenom hovedopptaket ? Nei, men søknader som kommer utenom hovedopptaket blir registrert fortløpende og behandles hvis ønsket barnehage får ledig plass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg