torsdag 19. februar 2015

Trening og fødsel

Nettbutikken for deg som trener. Klær og utstyr til all trening. Vi har gratis frakt over kr. Levering over hele landet. Ny kolleksjon fra Reebok er ute nå. Opptil rabatt på treningsklær.

Hundrevis av varer med gode tilbud. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Stort utvalg og rask levering! Friske gravide bør være fysisk aktive og holde seg i form.


Trening når du er gravid og etter fødselen. Du kan trene helt fram til fødselen , så lenge det ikke gir deg smerter eller ubehag. Etter fødselen kan du starte opp med trening så snart du føler for det Innhold.


Ulike treningsformer. Du vil sannsynligvis ha glede og utbytte av å begynne med gåturer og trene opp.

Med andre ord er det store individuelle forskjeller. Men enkelte øvelser kan alle starte med allerede dagen etter fødselen. Akkurat når man kan begynne med trening er individuelt, og alle må ta sine egne vurderinger. Dersom svangerskapet og fødselen har vært uten komplikasjoner kan du trygt starte med enkle øvelser allerede et par dager etter fødselen , sier fysioterapeut og rådgiver i Gjensidige, Ivar Sundsbø. Du kan gradvis gjenoppta eller starte med trening etter en fødsel.


Men det er individuelt når man er klar. Ett kriterium er at det må være fysisk og medisinsk trygt. Er du frisk, hatt et normalt svangerskap og har født normalt kan du starte opp med trening så raskt du føler for det.


Når dette tidspunktet inntreffer, varierer. Riktig trening bidrar til å styrke bekkenbunn og magemuskler, gir økt energi, kan lindre stress og angst, gir bedre søvn og reduserer risiko for fødselsdepresjon. Hvordan trene opp kroppen? Det tar tid å hente seg inn etter et svangerskap og fødsel.


Fysisk aktivitet etter fødsel Det er viktig og sunt at man vil komme i gang med fysisk aktivitet etter fødsel. Men her må vi skille mellom trening , fysisk aktivitet og det og skulle gjøre raske endringer. Og overskudd vil du trenge til å takle både de psykiske og fysiske omstillingene barseltiden krever av deg. Dessuten ser det ut til at trening etter fødsel redusere risikoen for fødselsdepresjon…så sant treningen er lagt opp slik at den oppleves som stressfrigjørende og ikke som en stressfaktor.


Så hva kan en gjøre? Mange tror at det å trene kan føre til for tidlig fødsel , men dette er ikke tilfelle. Ifølge det danske legetidsskriftet viser undersøkelser at fysisk aktivitet er uten negativ innvirkning på fødselen , og at trening faktisk synes å halvere risikoen for at du skal føde for tidlig.

Disse to fungerer sammen og er avhengige av hverandre for å fungere optimalt, sier Sola. Hun mener at ved å trene de dype magemusklene og bekkenbunnen forebygger man vondt i rygg og bekken, ustabilitet i magemuskulaturen, lekkasje, diastase, samt mage- og tarmproblemer. Start med knipeøvelser og trening av de dype mageøvelsene. Og ikke minst, mellom alle gjøremål, krav og forventninger så skal du føle på velvære, kunne prioritere deg selv innimellom og ikke minst ha det bra.


I dette innlegget skal vi snakke litt om trening etter fødselen. Og fødsler og idrettslige konkurranser har definitivt noen fellestrekk! Hun kaller verktøyet for Petter Northug-metoden!


Selv om OL ble en skuffelse for ham, er det uten tvil bevist at hans mentale trening har effekt i skisporet. Hypopressiv trening – Low Pressure Fitness er en revolusjonerende måte å rehabilitere og styrke kjernen og bekkenbunnen, mens man også retter på ubalanser i trykk i brystet, buken og bekkenet. Helle Bornstein er personlig trener, livsstilveileder og forfatter av boken Smart Mamma, som inneholder blant annet treningsprogram laget for hvert trimester og etter fødsel.


Hun mener at for å komme raskt i form etter fødsel , er det beste utgangspunktet å ha holdt et jevnt aktivitetsnivå gjennom hele graviditeten. Motsatsen er når kvinner blir livredde for hver rie som kommer. Når den fødende spenner hele seg, blir smertene sterkere og man kan få en følelse av fortvilelse, engstelse og panikk.


Her forteller Marna Haugen Burøe (komikerfrue og nå kjent fra Skal vi danse) om sin andregangsfødsel, etter keisersnitt ved første fødsel. Finn råd om graviditet, fødsel , familieliv og trening når du har en revmatisk sykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg