fredag 13. februar 2015

Svangerskapsdiabetes sykemelding

Kvinner som har hatt svangerskapsdiabetes bør derfor måle HbA1c fire måneder etter fødselen og deretter årlig. Hva er svangerskapsdiabetes ? Når du er gravid har du behov for mer insulin. Sammenheng mellom vektøkning og svangerskapsdiabetes ? Svangerskapsdiabetes oppstår hvis kroppen ikke klarer å produsere nok insulin og blodsukkeret blir for høyt.


Overvekt og fedme er i seg selv en risiko for utvikling av svangerskapsdiabetes , sier han. Ved insulintrengende diabetes i svangerskapet bør arbeidssituasjonen og dagliglivet forsøkes å tilrettelegges for god blodsukker kontroll. Hvor kvinnen skal føde avhenger av hennes diabetes kontroll (Kirkenes, Hammerfest eller UNN). Bekkenplagene er ikke farlig for fosteret, så det skal man ikke ha svangerskapspenger for.


I noen tilfeller kan det også være aktuelt med tilrettelegging på arbeidsplassen eller sykemelding dersom plagene er uttalte. Ved sykelig svangerskapskvalme med manglende vektøkning, eller med vekttap, er det aktuelt å legge deg inn på sykehus. Hvordan er langtidsutsiktene? Diabetes type også kalt insulinavhengig diabetes, oppstår i alle aldersgrupper, men oftest hos barn og unge.


Ved mild svangerskapsforgiftning er behandlingen først og fremst ro og hvile. Ofte får den gravide sykemelding. Videre er det viktig med hyppige kontroller slik at en kan følge sykdomsutviklingen.


Ved økende blodtrykk henvises den gravide til spesialist i fødselshjelp, og hun blir eventuelt innlagt til observasjon på sykehuset. Enkeltevil trenge sykemelding , avhengig av hva slags jobb du har. Du får sykemelding av legen som utfører inngrepet.


De fleste kjenner smerter når bedøvelsen går ut. Dette er helt normalt. Du får resept på smertestillende tabletter, og vi anbefaler at disse tas så fort sommulig etter inngrepet. Følg forøvrig bruksanvisning på pakken. Forskning viser at en kvinne som er overvektig i svangerskapet, har større risiko for å utvikle svangerskapsforgiftning og svangerskapsdiabetes.


Det er også økt sjanse for komplikasjoner under fødselen i tillegg til at fostervekten ofte er høy. Barn av overvektige mødre har økt risiko for å bli overvektige eller få diabetes senere i. Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) er et medisinsk oppslagsverk for leger og annet helsepersonell. NEL oppdateres fortløpende og kvalitetssikres av nærmere 2fagpersoner fra primærhelsetjenesten, sykehusene og universitetene. Helsenorge har kvalitetssikret informasjon om helse, sykdom og rettigheter, og digitale tjenester som bytt fastlege, e-resepter og kjernejournal. Aktivitet og arbeid virker vanligvis positivt på blodsukkerreguleringen, men alle tilstander må vurderes individuelt.


Det sosiale er viktig for livskvaliteten blant mennesker dømt til soning eller behandling Innsatte med ubehandlete psykiske lidelser har lavere livskvalitet enn innsatte uten psykiske lidelser og lavere livskvalitet enn personer dømt til psykiatrisk behandling, viser en ny oversikt. Det anbefales også at alle kvinner som har hatt svangerskapsdiabetes , årlig får kontrollert HbA1c. Barn av mødre med svangerskapsdiabetes har økt risiko for å få for lavt blodsukker etter fødselen.


For lavt blodsukker er en risikofaktor for den nyfødte. På nettsiden diabetesrisiko. Faglig veileder for sykemeldere. UUS - info om nyfødtscreening.


Gravide som har slike tilstander vil ofte bli fulgt opp ved fødeavdeling, eventuelt i samarbeid med primærhelsetjenesten. Smerter i bekken og korsrygg er den vanligste årsaken til sykemelding blant gravide kvinner. For å begrense plagene, er det viktig å finne fram til hvordan de kan forebygges, og deretter utvikle god behandling.


Fysioterapeut og forsker Hilde S. Robinson har funnet noen risikofaktorer, som kan hjelpe til i forebygging og behandling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg