tirsdag 10. februar 2015

Dekknavn russ

Slik lykkes du med et godt dekknavn og russebuss-konsept – Tanken bak dekknavnet handler mye om promotering, sier Dennis Alexander Fuglevaag. Asker Farvehandels tips til russen. Russetiden er ikke lenger schikkelakke og russestokk - nå er det rulling, egne russesanger, konsept og dekknavn som gjelder. Dekknavn slippes som regel lenge før russetiden, for å vise at man er medlem av et bestemt kjøretøy.


Flere lager også egne dekklåter og dekknavn klær. Dekknavn er vanligvis et navn bussene bruker før de avslører det endelige navnet på bussen.

Konsept er temaet for bussen. Man skal prøve å gjennomføre dette temaet så godt det lar seg gjøre i bussen. Håper du fikk svar på det du lurte på!


Nå åpner dittOslo, i samarbeid med Russedress, en avstemning for å kåre Årets beste dekknavn. De fleste som ønsker å bli russ finner sammen et russenavn som skal representere gruppa ved et teaser, konsept, dekknavn eller russebilnavn. Vi mennesker liker å kategorisere og navngi det meste. Da er det helt naturlig at vi også gir navn til russegruppa og gjengen vår.


Et noe useriøst, men gjennomtenkt dekknavn slår best an, mener Fuglevaag.

Han påpeker at det er et pluss med et dekknavn som hinter til konseptet, men synes ikke nødvendigvis at det er et. De fikk mye oppmerksomhet, mye mer enn de andre bussene som fortsatt holdt alt hemmelig. Dette skapte en tradisjon, og i dag er det vanlig å ha et dekknavn før konseptet. Russen bruker dekknavn for å promotere seg selv og gruppen før det virkelige navnet (konseptet) slippes.


Mange har en rød tråd mellom dekknavn og konsept. Hvis du bestiller klistremerker fra oss, slipper du å tenke på at teaser, dekknavn eller konsept skal bli lekket. Vi deler ikke ut informasjon til noen og poster ikke bildet før vi ser at dere har sluppet.


Russ og russefeiring er i Norge betegnelsen på feiringen for avgangselever på videregående skole. Historisk bygger den dels på en dansk tradisjon hvor elevene som avslutter videregående skole kaller seg russ , og markerer dette med en feiring. Denne uken har alle som ikke er russ til våren i Puls-redaksjonen stemt fram russens beste dekknavn , logo og sang. DEL I kåringen har vi lagt vekt på kreativitet og idé, og på sangene har vi spesielt fokusert på om de er fengende og bra på tekst og budskap. Dekknavn : Navnet russen bruker for å promotere russebussen sin, i tiden før russetiden.


Hun legger til at når et bilde er delt, har det en tendens til å komme på avveie. Slippfest for dekknavn. Jentene rundt bordet forklarer at alle vil jo egentlig være med på en russebuss. Tenk deg hvor gøy det skal bli.


Vi skal lage dekknavn til russebussen, så skal vi ha slippfest for dekknavnet og etter det kommer festen for bussens egentlige navn, sier Dahl.

Dermed slipper man den største kostnaden russen står ovenfor. Man kan finne konseptgrupper som består av alt fra til personer. Videre har de gjerne alt annet en typisk russebussgjeng har. Prisen Årets dekknavn fikk guttene overlevert under den offisielle dekknavnkåringen på Martin´s Pub i Lillestrøm 11.


Buss-sjef Torje Løkken vil ikke røpe hvor mye penger som skal brukes på bussen de holder på å pusse opp, og som skal rulle i russetiden. Russehjelpen er samlingspunktet for alle russens behov — fra russetreff og dugnader til ly lys og russeklær. Med mange russebusser og russebiler til salgs!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg