onsdag 4. februar 2015

Hvordan påvirker sukker fosteret

Dersom en gravid sliter med angst, depresjoner eller har det vanskelig, så skal man ta det på alvor – både med hensyn til henne og fosteret. En kjempestresset mor vil selvsagt ha en innvirkning på hvordan barnet får det etterpå, men effekten direkte fra mor til barn er nok ikke så stor som man tidligere har trod sier hun. Hvis kroppen ikke brenner sukkeret riktig, fyller cellene seg med årene – det kan ta flere tiår – til de endelig ikke klarer å håndtere mer.


Neste gang du spiser sukker , kan insulinet ikke klemme seg inn i de overfylte cellene, slik at sukkeret strømmer over og ender opp i blodet i stedet. Hvordan påvirker alkohol fosteret ?

Når du drikker vin, øl eller brennevin, suges alkoholen raskt opp i blodet og fraktes til de ulike organene i kroppen. Når du er gravi går alkoholen ufortynnet gjennom morkaken over i fosterets blodomløp. En del av alkoholen kommer også over i fostervannet som barnet drikker. Vi kaster oss over produkter som lover ingen eller lite kalorier, som Pepsi Max, yoghurt uten tilsatt sukker og nå også is helt uten kalorier. Men hvordan påvirker dette egentlig kroppen vår?


Legger ved noen linker om virkninger av amfetamin og virkninger av benzodiazepiner. I disse artiklene kan du også lese om hvordan bruk kan påvirke foster under svangerskap.

Den nederlandske gjengen Lifehunters TV gjorde et helseeksperiment for å opplyse folk hvordan sukker påvirker kroppen. Sacha Harland gikk én måned uten sukker , E-stoffer, konserveringsmidler og alkohol. Dermed kunne han bare drikke og spise grønnsaker, rent kjøtt og mye vann og jus. Et høyt inntak av tilsatt sukker øker risikoen for at kosten ikke blir ernæringsmessig dekkende, og at utviklingen av tannråte fremmes. Et forhøyt kaloriinntak medfører at sukker lagres i kroppen som fett.


Unngå mye tilsatt sukker - Velg produkter uten tilsatt sukker , men vær obs dersom disse for eksempel er tilsatt mysepulver, honning, fruktpureer og så videre, da dette inneholder naturlig sukker. Produkter med kunstig søtning tilfører ingen kalorier og påvirker ikke blodsukkernivåene. Tobakksbruk påvirker stoffskiftet i kroppen. Høyt forbruk av snus øker risikoen for diabetes type 2. Dokumentasjonen for dette er styrket de senere årene. Lei av unge kvinner?


Prøv disse premium dating sites. Den topp karakter seriøse dating sites i Oslo. Det er en person for alle! Hvilke søtstoffer påvirker blodsukkeret, og hvilke gjør ikke det?


Og hva egner seg best til baking?

Kullosen (karbonmonoksyd) fra sigarettrøyken fortrenger oksygenet fra de røde blodlegemene og gjør at fosteret hele tiden lider av litt oksygenmangel. Dine tanker, sinnsstemninger og følelser over tid er derfor viktige. Hverdagsstress over tid kan uroe barnet. Er du for eksempel trøtt, men allikevel unnlater å ta deg en liten hvil, vil du kunne merke at barnet beveger seg mer og er urolig.


Jo, barn blir hypre av sukker Ernæringsekspert og kokebokforfatter Margit Vea er overbevist om at sukkeret gjør barn hypre. Forskningen spriker på området, og jeg har mer tiltro til den som stemmer overens med det jeg merker i realiteten, sier hun. Dette er fortsatt for mye sukker rådet fra Folkehelseinstituttet er at sukker skal utgjøre maksimalt prosent av energiinntaket vårt. Vi vet at sukker ikke er bra for vekta eller hjertehelsen vår, men sukker kan også ha en negativ effekt på hjernen.


Skjematisk fremstilling av hvordan blastocysten fester seg til livmorveggen, og hvordan fosteret og placenta dannes. I samme øyeblikk som blastocysten fester seg til endometriet, begynner den å vokse inn i det. Trofoblastcellene deler seg raskt, og de ytterste cellene mister cellegrensene sine, og kalles nå syncytiotrofoblast.


Finn kjærligheten til livet ditt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg