tirsdag 10. februar 2015

Økedøgn mme

Har en baby på snart 4mnd. Den siste uken har hun vært mye mer urolig og sutrete enn vanlig, spesielt på kvelden. Jeg lurer på om vi kanskje legger henne for sent? Når legger dere babyene på samme alder?


Og hvor lenge sover de da? Dere som gir mme , hvordan merket dere økedøgn. Lager alltid 17 noen ganger er det ml igjen. Noen som har gode tips for å øke melkeproduksjonen? Ligger han til veldig ofte, men han får ikke i seg nok mat.


Roet seg ikke etter at eg hadde ammet han, og prøvde å gi han litt mme. Og da har eg ammet han hver time siden kl 07. Men slik jeg har forstått dette, så øker en økedøgn produksjonen midlertidig i noen dager, amming er jo tilbud og etterspørsel.


Når vekstspurten er over returnerer produksjonen til normalt når barnets melkebehov reduseres. Hos oss var det iallefall veldig tydelig. Brystbarnets avføring sier mye om hvor godt ammingen fungerer. De første dagene er den seig, svart og uten lukt. Innen en uke blir den løs, sennepsgul og med en frisk og syrlig, ikke ubehagelig lukt, når melken er skikkelig i gang.


Når babyen din går gjennom såkalte økedøgn , blir du en sofagris. MME er sunnere enn. Sekresjon fra øynene.


Trøske og oppmuntre til amming har som formål å sikre at morsmelkerstatning blir brukt korrekt. Det innebærer å gi. Dersom du har en del melk, og er innstilt på å amme så lenge det er mulig, bør du alltid tilby bryst først og deretter supplere med morsmelkerstatning. Regn brystet som mat, og deretter flaske som påfyll for å bli mett. Gi eller motta råd om amming, flaskemating eller barnemat.


Her møter du andre kvinner som har erfaring med amming eller har gitt barnet flaske. Hvor mye og ofte gi mme til baby mnd? Jeg gav rett under liter i døgnet ca fra og til, og synes han hadde økedøgn spesielt i den perioden. Mme barnet var mest fornøyd. Hun våknet ikke i hytt og vær pga sulten, økedøgn , ting jeg hadde spist som gikk i melken etc og pappaen kunne også mate uten at det ble helkrise.


Virker som om lillegull aldri blir mett. Dersom barnet vil ha mat hver time i noen dager, kan dette være økedøgn. Sånn har det vært de siste døgnene. Eventuelt kan mor pumpe seg og se hvor mye melk hun har.


Hvis mor ikke har nok morsmelk og det ikke hjelper med økedøgn eller økedager, er det aktuelt å gi litt morsmelkerstatning i tillegg, forklarer Fagerli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg