tirsdag 10. februar 2015

Svangerskapsdiabetes igangsetting av fødsel

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene.


Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Dette kan blant annet omfatte ekstra undersøkelser, ultraly CTG og spesiell planlegging av fødselen.

Under resten av fødselen ble blodsukkeret målt jevnt og trutt, og de målte. Induksjon av fødsel bør foretas når fordelene for mor eller barn antas større enn. De vanligste årsakene til igangsetting av fødsel er svangerskap 7-dager over.


Igangsetting av fødsel ved Molde sjukehus. Mild svangerskapsdiabetes – igangsetting av fødsel ? Det er sannsynligvis et overforbruk av ultralydundersøkelser hos kvinner med svangerskapsdiabetes uten komplikasjoner og ved mild hyperglykemi, der behandlingsmålene oppnås med råd om kost og fysisk aktivitet alene. I tillegg var jeg mye plaget med urinveisinfeksjon gjennom hele svangerskapet, og hadde dette cirka én gang i måneden.


Litt over en uke før fødselen hadde jeg nyrebekkenbetennelse, forteller Ida Anita.

Kunne det være svangerskapsforgiftning? Kvinner som har hatt svangerskapsdiabetes bør derfor måle HbA1c fire måneder etter fødselen og deretter årlig. Du bør derfor måle langtidsblodsukkeret (HbA1c) fire måneder etter fødselen og årlig etter det. Det er ulike metodar som kan brukast for å framskunde ein fødsel. Klikk her for mer informasjon om behandling av svangerskapsdiabetes.


For deg som har hatt svangerskapsdiabetes foreslås det at HbA1c måles måneder etter fødsel og deretter årlig og før ev. Ved påvist svangerskapsdiabetes , har du betydelig økt risiko for utvikling av diabetes type senere i livet. Ultralydundersøking for å vurdere mengden av fostervann, se på fosterbevegelser og fosterets størrelse.


Vaginalundersøking kan være aktuelt å gjøre. Jeg har fått vite at fødselen blir satt igang en uke før termin hvis ikke fødselen starter av seg selv. Men nå begynner jeg å lure om det er virkelig nødvendig og hva som kan være grunnen til det. Den er utløst av svangerskapshormoner, og går over straks etter fødselen.


Svangerskapsdiabetes er en tilstand som kjennetegnes av for høyt blodsukker i svangerskapet. Tilstanden gir ingen symptomer, og den gravide merker ikke at blodsukkeret i perioder er høyere enn vanlig. Kun få gravide opplever de vanlige symptomene på diabetes som ekstrem tørste, hyppig vannlatning og vekttap.


Les Kristins fortelling om hvordan det var å få svangerskapsdiabetes.

Samstundes er det ikkje uvanleg å kjenne seg nedstemt eller deprimert i samband med ein fødsel. Førebygging av krybbedød. Krybbedød er når eit tilsynelatande friskt barn dør plutseleg og uventa utan forvarsel. Risiko ved igangsetting av fødsel. Det er ifølge overlegen og jordmoren viktig å være klar over at en fødsel som må settes i gang ikke er risikofri.


Generelt er det slik at igangsatte fødsler er forbundet med økt sjanse for akutt keisersnitt eller forløsning av barnet med sugekopp eller tang. Ved svangerskapsdiabetes er enten fastende blodsukker eller blodsukkeret etter to timer, forhøyet. Sukker i urinen hos gravide. Under graviditet endres nyrenes evne til å håndtere sukker. Utenom svangerskap er det sjelden at det finnes sukker i urinen hos personer som ikke har diabetes.


I forløpet av svangerskapet er dette imidlertid ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg