torsdag 26. februar 2015

Brød oppskrift

Godt nybakt brød eller rundstykker dufter himmelsk, la deg friste her. Variasjon i det daglige brødet gir god matlyst! La deg inspirere her. Topp med gule og sorte sesamfrø. Se oppskriften her.


Deilig rett på 1-2-3!

Ekstra godt med rosiner. Eltefritt og enkelt. Samtykke fra cookies. Vi bruker analyseverktøy for å måle.


I mange oppskrifter på brød står det at du skal kna lenge eller at kjøkkenmaskinen skal gå i mange minutter før deigen er klar, men ikke på eltefrie brød. Nybakt brød i matpakken? Det er både morsomt og lønnsomt å bake. Dessuten smaker hjemmebakt ekstra godt!


Her finner du en rekke gode brød og lettbakte.

Vi gir deg våre beste oppskrifter og tips til hvordan bake vellykkede brød. Hev frokosten med hjemmelaget grovbrø nøttebrø loff, eller knekkebrød. Lek deg med ulike typer mel, korn, nøtter og tørket frukt og gled deg til den gode duften av bakst når det er ferdig.


Husk å la de ulike typene brød hvile litt før du skjærer i dem. Vanlig blandingsforhold er 6-dl væske per kg mel. Brukes det mye rugmel i brødet er det en fordel å bruke sur melk, det gjør at brødet hever seg bedre, blir saftig og smuldrer mindre.


Mel: Brødene kan varieres etter hva slags mel som blir brukt, grovt eller fint. Duftende, nybakt brød før eller til måltidet - det være seg til suppe, salat, ost eller kanskje bare til et godt glass vin, er noe av det beste som finnes. Og så elsker jo vi nordmenn brød til frokost! Bak brødet selv, det er enklere en du tror.


Oppskriftene på hjemmelaget brød og hjemmelagde rundstykker finner du her. Jeg har prøvd mange oppskrifter for brød i det siste, men dette er første gangen oppskriften holder det den lover ifh til mengde. Jeg tror jeg var litt uheldig med for mye salt, men ellers er jeg kjempe fornøyd. Merkeordningen “Brødskalaen” er utviklet for å gjøre det lettere å fastslå grovheten på brød.


Verdens beste brød bør stekes i en støpejernsgryte, slik at brødet blir så saftig som mulig og får en deilig, sprø skorpe. Brødoppskriften er dessuten eltefri og svært enkel å få til. Ha deigen ut på et melet bakebord.


Del deigen i to like store emner.

Legg brødene i smurte liters former. Når brødene er ferdig hevet pensler du dem med sammenvispet egg og snitter forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv i brødene. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Så godt at du får lyst til å holde oppskriften og brødet for deg selv. Brød med linfrø og bokhvete. Hjertebrød” Med såpass mye grovt mel, helkorn og kli i deigen skulle dette bli et brød som kan hjelpe til å få skikk på fordøyelsen.


Denne retten har 21kcal pr 1gram. Her presenterer vi oppskriften på åtte knallgode, sunne brød , fra syv helsebevisste brødbakere. Her bør alle kunne finne et favorittbrød.


Designer og blogger Maria Skappel har oppskriften på verdens enkleste og beste brød. Selve bakingen tar kun fem minutter. Dette brødet trenger nemlig ingen elting. Her er det bare å røre alt sammen! Jeg varierer innholdet etter hva jeg har i skapet.


Brødet er sunt, godt og veldig enkelt. Så lenge forholdet mellom vått og tørt stemmer, kan du omtrent ha oppi hva som helst, sier. Veldig viktig at man rører lett, og jeg bruker også sikt til melet.


Oppskriften din var veldig enkel, så i dag har jeg prøvd den, og med hell. Jeg legger et kjøkkenhåndkle på en bakerist, og hvelver sukkerbrødet i formen over den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg