onsdag 4. februar 2015

Lønner det seg å reparere vaskemaskin

Vaskemaskiner, kjøleskap, tørketrommel, komfyr, integrerte hvitevarer mm. Hvitevarer for ethvert behov. Hva passer ditt hjem og kjøkken? Lyst på ny telefon? Alt av telefoner og tilbehør.

Det kan være fort gjort å slenge vasken inn i maskinen uten å tenke så mye. Men dette kan koste deg dyrt. Reparasjon av vaskemaskin – lønner det seg ? Det er dyrt å reparere hvitevarer. Om det lønner seg eller ikke avhenger av hvor mye vaskemaskinen koster samt hvor lenge du forventer at du skal eie den.


Prisen på en rimelig vaskemaskin er 3-4. Eller hva med støvsugeren, PC-en, mobilen eller nettbrettet?

Her gir kategorisjefene deg svaret på hva du bør gjøre. Elektronikken det lønner seg å reparere KRISE? Mobilskjermen er knust, fotoapparatet vil ikke skru seg på, og vaskemaskinen fusker – det første du tenker er at nå må du kjøpe alt nytt.


Det kan fort lønne seg å finne frem skrutrekkeren og vannpumpetangen når vaskemaskinen , oppvaskmaskinen eller andre hvitevarer går i stykker. I hvert fall så lenge det dreier seg om dyrere maskiner i en høyere kvalitet – de billigste lavprishvitevarene lønner det seg til gjengjeld ofte ikke å reparere. Mange av oss har opplevd at vaskemaskinen , fryseren eller kjøleskapet har gått i stykker. I mange tilfeller lønner det seg ikke å reparere.


Og – kanskje litt overraskende – også elektronikkbransjen. Hvordan gjennomføres en test av en vaskemaskin ? Med utgangspunkt i alle de testene vi har studert har vi funnet noen fellestrekk som går igjen. Vil at staten skal gi deg penger for å reparere vaskemaskinen.


Det lønner seg ikke å reparere. Noen som vet hva det koster å få noen hjem til seg for å reparere en vaskemaskin ? Tror det ligger noe rundt trommelen? Hvorfor reparere vaskemaskinen ?

Umiddelbart så finnes det to gode grunner. For det første kan du tenke litt på miljøet – og litt på din egen pengepung. Her vil det virke som om reimen er for kort, men husk den strekker seg mye. Men kontraktsperioden er lang: En vaskemaskin som koster 6. Bytter repratøren et par komponenter i denne,så fyker tusenlappene fort opp i nærheten av det en ny maskin koster i innkjøp. Lønner seg nok ikke å reparere denne.


Også kan det ryke noe annet om år og hele rep er bortkastet. Ingen vits å bytte til en helt ny motor som koster 90. For å sette det på. Hvis boligen apparatet ikke vil slå seg på i det hele tatt, sjekk sikringen panelet for å være sikker på at det ikke har blitt utløst.


Dette blir litt som gamle biler. Når jeg prøver å reparere en vaskemaskin alltid starte med de enkleste og mest åpenbare skritt første, og deretter gå videre til de mer kompliserte. Feks bare en barnejakke eller noen bodyer. Har noe med at det blir forliten vekt.


Men jeg trodde også at den var ødelagt. Da får du høre om det lønner seg å reparere eller kjøpe ny. Denne undersøkelsesplikten kan være verdt å ta med seg uansett hva du handler - selv om det ikke er lovpålagt. I tillegg lønner det seg å lese bruksanvisningen. Hele bruksanvisningen.


Selv om du får maskinen til å virke på første forsøk. I de aller fleste tilfeller når man kjøper oppvaskmaskin, er det til bolig og ikke fritidsbolig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg