onsdag 11. februar 2015

Fullkornshvetemel

Lag noe godt som er godt for deg! Ved å bytte ut siktet hvetemel med fullkornshvetemel i baksten kan du bake fine bakevarer samtidig som du beholder sunnheten fra fullkornet. Fullkornshvetemel er mel der hele kornet er finmalt. Ulikt fiberinnhold Når du kjøper fullkorn hvetemel, kan det være lurt å sjekke fiberinnholdet (les på pakningen) først.


Det viser seg også at det er stor forskjell på å velge Regal og Møllerens sitt fullkorn hvetemel.

Tidligere har vi hatt grovt og fint sammalt hvete å velge i når vi skal bake brød og rundstykker. Nå har vi fått et enda finere sammalt mel - fullkornshvetemel. Dette ser ut som et lysebrunt fint hvetemel, men har bevart alle næringsstoffene i kornet.


Varene får du utlevert, ferdig pakket, på en måte som passer deg. Det består av hele hvetekorn som er malt til et ekstra fint mel. Melet er lettere å bake med enn vanlig sammalt mel. Melet kan med fordel erstatte hvetemel i bakst, supper og sauser.


Ved å bruke Møllerens Fibra i stedet for vanlig hvetemel, vil du øke ditt inntak av fiber.

Vennligst la dette feltet stå tomt. Få nyheter og oppskrifter rett i innboksen din! Meld deg på nyhetsbrevet her! Ditt navn og e-post vil aldri bli publisert eller delt med andre. Gå for en sunn start på året.


Oppskrifter og middagstips til enhver anledning. Dette fantastiske fullkornsbrødet er et sunnere alternativ til lyst brød og kan enkelt lages med din Kenwood Cooking Chef maskin. Det kan minne om vanlig siktet mel. Et finmalt sammalt mel skal per definisjon være et finmalt fullkornsmel. Jo finere malt, jo bedre kommer glutenet fram, og det er det som gir bakeegenskapene hos hveten.


Rundstykkene har myk kjerne og en tynn, sprø skorpe dekket med knasende blå valmuefrø. Selges i pakning: stk à gram. I grahamsmel blir hele hvetekjernen brukt, som gir et mildt og gyllenristet knekkebrød med fullkorn. Det er en prisforskjell på 1prosent på fullkornshvetemel : Det er prosent billigere å kjøpe det i Sverige - kilosprisen er 1i Norge og i Sverige (og da har vi ikke engang tatt høyde for den lille valutaforskjellen som egentlig gjør prisforskjellen enda større). Horn med ost og skinke er en smakfull avveksling til den vanlige skolematen.


Bak gjerne dobbel porsjon og legg i fryseren, og ta dem opp etter behov. Når du lager verdens beste vafler starter du med å piske egg og sukker godt sammen.

Deretter rører du inn melk, kulturmelk og vann. Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre. Mulig det er veldig teit og dumt å spørre om, men jeg ble veldig usikker om jeg kan spise produkter som det står 1 fullkornshvetemel på. Om dette regnes som vanlig hvetemel, slik at jeg reagerer på fullkornshvetemel på samme måte som jeg reagerer på vanlig hvetemel. Men beklager, dumt av meg å spørre.


Gjør barna ekstra glade ved å ha disse grove hornene med ost og skinke i fryseren. Dette blir garantert en hit etter skolen! Nå som sommeren er på hell, er ikke skolestart langt unna. Her kommer oppskrift på raske og gode rundstykker, som er veldig godt egnet i lunsjboksen.


Lillebror synes i alle fall det er stor stas å få et rundstykke eller to i ”lunsjkofferten” sin! Må bare legge til at jeg tror jeg tidligere har brukt litt for varm væske i mine forsøk, og tipset om å bruke heller litt kaldere væske, og heller heve litt lenger, tror jeg var med på å gjøre det vellykket!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg