onsdag 25. februar 2015

Strikke mønster på vrangen

Her viser jeg hvordan man strikker med to farger fra vrangen. Her strikker jeg en mariusgenser som skal strikkes frem og tilbake etter at det er felt til armhull. This is how you knit with two. De fleste norske oppskrifter med mønsterstrikk strikkes i runden, og det har helt klart sine fordeler. Strikk de første m iht.


På bildene til avsnittet om X - Ingen maske, så er det samme type diagram, men her er det fellingene som er tegnet inn.

Apropos Embla så får jeg noen spørsmål om 3i1: 1mh, 1r, 1mv. Dette er en forkortelse for at du skal øke masker i ved å øke maske høyre, strikke rett, og øke maske venstre. Jeg vimet tilfeldig rundt på garnbutikker på nettet, og så kom jeg over dette, rett etter at jeg hadde sett tråden din. Du kan justere hastigheten på denne videoen ved å klikke på ikonet, nederst til høyre. I denne DROPS video viser vi hvordan man kan strikke med farger på kontinentalmåten.


I videoen strikker vi fram og tilbake etter et diagram, vi strikker med to farger. Den fargen som ikke brukes følger med bak arbeidet på pinnen fra rettsiden. Vrangen vil nå se omtrent slik ut:-alt etter hvor ofte man velger å tvinne garnet. Ved å bruke denne teknikken vil det heller ikke være noe problem å strikke mønster , hvis det kun skal være mønster på en side av en vott f.

Bunnfargen vil rett og slett og ganske enkelt kunne bli med hele veien rundt, uten å synes på retten. Stikk høyrepinnen inn gjennom første maske på venstre pinne – stikk fra høyre side av løkken 2) Hent tråden slik pilen viser ( på tegning 1), og trekk den tilbake gjennom masken. Vrange masker blir brukt til å strikke vrangen når vi strikker glattstrikk fram og tilbake.


Vi bruker også vrange masker når vi lager ribbestrikk og forskjellige andre former for mønster. Tråden ligger over høyre pinne som føres fra høyre inn i første maske på venstre pinne. Denne video viser hvordan man strikker mønster med to farver på vrangsiden. Lillestrik står for klassisk, nordisk design.


Sælger strikkekit og. Om du strikker med flere farger samtidig, er det en del ting å huske på. Det er viktig å gi nok plass til tråden på baksiden av strikketøyet, slik at trådene ikke snurper inn mønsteret. Fletten jeg har valgt for å demonstrere er en enkel flette og ser ut som en helt vanlig hårflette.


Den står forklart slik: Fletten består av m. Rett på retten og vrang på vrangen (glattstrikk). Så øker du opplegget i bolker på og masker til du har den bredden du ønsker. Når du vet at strikkefastheten her er enten masker på pinner nr. Legg tråden på forsiden av arbeidet, ikke bak slik du vanligvis gjør når du starter å strikke en pinne.


Stikk pinnen din i bakre del av masken slik, og ta masken av pinnen (uten å strikke den). Tråden vil nå legge seg slik at den ligger naturlig bak, og du kan strikke videre på vanlig måte.

Siste maske på pinnen strikker du rett. Arbeidet strikkes i glattstrikk med vrangen ut og melerte striper. Størrelse S - XXXL. Heim by DROPS Design.


Medaljekoften min med raglanfelling er et utmerket prosjekt til å mestre denne teknikken på , i og med alle omgangene strikkes med mønster i to farger. Med et slikt ambisiøst prosjekt, syns jeg rett og slett fremdriften ble for sakte å strikke med bunnfargen på venstre pekefinger og kaste med den petrolfargede tråden med høyrehånden. Bli med på den store strikke trenden du også!


Det stilig bilde øverst viser Sissel Anitas kjøkkenkluter - og det er ikke en gang alle hun har strikket…!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg