torsdag 1. mars 2018

Barne og ungdomsarbeider lønnstabell

Som barne - og ungdomsarbeider planlegger, tilrettelegger og gjennomfører du ulike pedagogiske tilbud for barn og ungdom for å stimulere til vekst og utvikling. Sentrale arbeidsoppgaver. Barne - og ungdomsarbeideren tilrettelegger og velger hensiktsmessige pedagogiske metoder i arbeid med barn og unge i alderen – år.


Kan tas ut fleksibelt fra år. Tjener opp pensjon alle år du jobber. AFP-ordning som i dag.

Overgangsordningen innebærer at arbeidsgiver betaler prosent og arbeidstaker betaler prosent av. Den startlønna som barnehagelærer som blir nevnt her oppe, er ikke reel for de fleste. Denne utdanningen forbereder deg til den teoretiske delen av fagprøven. TS: Lykke til med jobbytte!


For å bli barne - og ungdomsarbeider må du ta utdanning i vgs og du har ssvis studiekompetanse og brukt opp retten din der så da kommer du heller ikke inn der. Men bytt, ingen skal stå i en jobb de ikke har det bra, det blir ikke bra. NB noen med lav lønn og kort opptjening vil tjene på å beholde AFP etter folketrygdenes regler fram til år, og vil ikke kunne jobbe med pensjonistavlønning før det. Ansatte med særaldersgrense og som slutter etter 85-års-regelen har alderspensjon, og kan derfor jobbe på pensjonistlønn.


Opplæringen skal legge til rette for varierte arbeidsoppgaver i ulike pedagogiske tilbud for barn og unge.

Arbeidet kan foregå på ulike arenaer som barnehager, skoler, SFO og klubbvirksomhet der barn og unge ferdes. Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev. Yrkestittelen er barne - og ungdomsarbeider.


Les hele læreplanen på. På kurset lærer du om fysisk og psykisk helse, oppvekstvilkår og utvikling hos barn og unge. Dette kurset forbereder deg til teorieksamen for praksiskandidater. Her finnes bestemmelser om forhandlings- og samarbeidsforhold mellom arbeidsgivere og arbeidstakere, samt arbeidsgivers og tillitsvalgtes rettigheter og plikter. Ny hovedavtale for KS-området fra 01.


Det er avgjørende at barne - og ungdomsarbeideren har vilje og evne til å gi omsorg og til å lede læringsprosesser for barn og unge i samsvar med målene og retningslinjene for barnehagen, skolen eller skolefritidsordningen. Han eller hun må ha evne til å ha oversikt over det som foregår i en barnegruppe eller en skoleklasse. Man jobber med grupper og enkeltpersoner med ulik bakgrunn og ulike forutsetninger. Kunne du tenke deg å jobbe med barn og unge i barnehage, barnepark, skolefritidsordning eller lignende? Da er yrket barne - og ungdomsarbeider noe for deg!


I vår kursoversikt finner du utdanning og kurs i barne - og ungdomsfag som gir deg kompetansen du trenger for å bli barne - og ungdomsarbeider. Hvor jobber en barne - og ungdomsarbeider ? Hovedområdene utfyller hverandre og må ses i sammenheng. Opplæringen følger samme modell som helsefagarbeiderutdanningen for minoritetsspråklige.


Tilbudet er rettet mot voksne uten norsk grunnskolevitnemål, men med tilsvarende kompetanse og norsk skriftlig og muntlig på A2-nivå som ønsker å utdanne seg til barne - og ungdomsarbeider.

Bli barne - og ungdomsarbeider ! Assistenter må få vite hvor enkelt det er å ta utdanningen, sier Nina Marie Storborg, seniorrådgiver hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag. Barne - og familiedepartementet (BFD) har ansvar for barn og unges oppvekst- og levekår, familie og samliv, tro og livssyn og forbrukerpolitikk. Til hovedinnhold Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg