tirsdag 13. mars 2018

Gravid hard mage farlig å presse

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Måtte så veldig på do, men har hard mage. Er det farlig å presse ut avføringen, kan det skade fosteret? Det er som regel ikke noe farlig om det blir litt press mot magen, som fra stramme klær, som at noen holder hardt rundt deg, o. Jeg vet ikke helt hva du mener med å presse magen hardt , men generelt kan jeg si at det som ikke er vondt eller svært ubehagelig for deg heller ikke er ubehagelig for fosteret.


Her er noen tips: Gå regelmessig på do. Det kan derfor være lurt å forebygge hard avføring. Forsøk å gå på do hver dag for avføringen blir mer hard og tørr hvis den blir liggende lenge i tarmen.


Mamma har alltid sagt dette, at det er farlig. Hvorfor er det farlig tro? Da må jo dette være et fint tips på slutten? Press skikkelig når du er på driter´n og håp at det sprekker!


Jeg er så redd for å presse når jeg skal på do. Men jeg er så redd for at jeg skal presse så hardt at jeg presser ut barnet. Kan man presse så hardt når man må på do, at det fører til en spontanabort? Da har du revnet såpass mye at avføringen ikke burde bli hard mens såret gror. Hvis du har opplevd å få en stor riftskade etter fødsel, får du avføringsmidler.


Begreper som treg mage , obstipasjon eller forstoppelse brukes for å beskrive at avføringen går uvanlig sent gjennom tarmsystemet og er vanskeligere å få ut. Dette er et vanlig problem blant gravide. Den gravide føler seg gjerne ”oppblåst” i magen og kan ha magesmerter.


Avføringen kommer sjeldnere enn ellers og er hard og knollete. Det er også viktig å ta kontakt med lege eller fødeavdeling dersom du skulle falle og slå deg. Særlig om magen får et støt, eller du faller hardt. Lege eller jordmor vil som regel sjekke at det er liv, og at det ikke har oppstått delvis morkakeløsning, en tilstand som kan være farlig , sier Mogstad.


Andre råd er å hvile i sideleie med en pute mellom knærne, bevege seg innenfor smertegrensen og benytte sko med god støtte. For å lindre eller forebygge rygg- og bekkensmerter kan du være i fysisk aktivitet og gjøre øvelser som styrker rygg og mage. Ved forstoppelse går man sjeldnere på toalettet enn vanlig og avføringen er hard , tørr og vanskelig å trykke ut. Hvis du må presse ekstra hardt når du går på do er det fort gjort at du utvikler hemoroider.


Du kan også føle deg oppblåst og kjenne smerter i mageregionen. Stort sett gjør det ingenting å presse. Er i andre trimester og litt plaget med forstoppelse. I utgangspunktet er det ikke farlig å ha diaré når man er gravid. Det er forskjell på om man føler seg syk generelt, eller bare har diaré.


Hvis det dreier seg om diaré i noen dager, er det ikke farlig , sier jordmor Annett Hegén Michelsen. Nok væske er alltid viktig i svangerskapet, men særlig når man har diaré påpeker Michelsen. Eneste er om morgenen når jeg våkner og skal strekke meg: da føles det som om magen strammer seg over hele og liksom låser seg. Men uansett godt å vite at det er flere som opplever hard mage uten at det er farlig. Vær forsiktig og ikke press for hardt når du har avføring.


Det er ikke alltid nødvendig å få ut siste rest! Unngå tunge tak, løft og langvarig ståing. For noen kan det hjelpe å variere sittestillingen for å lindre smerter.


Mange tror at det å trene kan føre til for tidlig fødsel, men dette er ikke tilfelle. Ifølge det danske legetidsskriftet viser undersøkelser at fysisk aktivitet er uten negativ innvirkning på fødselen, og at trening faktisk synes å halvere risikoen for at du skal føde for tidlig. Et inneklemt brokk er ofte hardt og ømt, og det kan føre til at man blir kvalm og kaster opp. I slike tilfeller kan man godt forsøke å trykke inn brokket.


Selv om det gjør vondt, kan man i mange tilfeller klare å presse brokket inn og unngå akutt-innleggelse i sykehus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg