fredag 23. mars 2018

Svangerskapsdiabetes oppskrifter

Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett. Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg!


Hva vil du lage idag? Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Når du er gravid har du behov for mer insulin.


Svangerskapsdiabetes oppstår hvis kroppen ikke klarer å produsere nok insulin og blodsukkeret blir for høyt. Vi har for eksempel strengere regler for målingene, men ingen kan fortelle meg hvor mye strengere, og hvilket antall målinger jeg skal forholde meg til. Min erfaring viser at folk generelt vet lite om svangerskapsdiabetes og farene det medfører. Hun er enig i at den viktigste behandlingen er et sunt kosthold og fysisk aktivitet, men at det kan være nødvendig med insulin eller tabletter dersom blodglukoseverdiene ikke normaliserer seg.


Her finner du over 2oppskrifter , fordelt i ulike kategorier. Oppskriftene er både høy-, normal- og lavkarbo og er merket med mengde karbohydrater øverst i hver oppskrift. Denne typen diabetes kan ramme kvinner som ikke har diabetes, og vanligvis går svangerskapsdiabetes bort etter at barnet er født. Risikoen for barnedødlighet ved svangerskapsdiabetes er i dag på nivå med det den er for kvinner som ikke har diabetes. Kosthold for deg med diabetes.


Høye blodsukkerverdier kan resultere i svangerskapsdiabetes , noe som igjen kan føre til svangerskapsforgiftning og høy fødselsvekt hos barnet. Nyere forskning utført med data fra Den norske mor og barn-undersøkelsen viser at overvekt hos mor kombinert med høyt blodsukker øker helserisikoen for mor og barn. I mitt siste svangerskap syntes jeg selv at “komplikasjonene” stod i kø.


Og siden fødsel nr ble til noe de fleste blir skremt av var det den som hang som en skygge over meg, og ikke det fine minnet jeg fikk under fødsel nr 2. Men med nr ble det litt mye for meg : jeg ble kvalm for første gang, hadde kraftige blødninger så jeg var sikker på at jeg mistet to ganger så ble fulgt. Jeg har fått tette barn, og når jeg kommer midtveis i svangerskapet eksploderer vektskalaen og jeg triller omtrent på slutten. Førstemann var rett under kg, og nr to var nesten kg så det var jo mye baby der inne. Med førstemann var det ingenting som skulle tilsi at jeg kunne få det annet enn at det ligger diabetes i slekten, men han ble født med noen sjelvinger, men vi tenkte.


Vanlig sukker eller sukkerrike matvarer kan brukes i små mengder til måltid der en ikke drikker melk eller spiser frukt. Dette kan være et lite stykke vanlig kake, 2-biter sjokolade eller 1dl iskrem. For det andre: Jeg leser litt forskjellig for å sette meg inn i dette, men tar imot tips om nettsteder og bøker med stor takk! Spesielt ift svangerskapsdiabetes , og insulinresistens generelt (etter å ha lest litt, tror jeg at jeg har flere familiemedlemmer som har dette - og trolig i større grad enn meg). Så her har du oppskriften : En passe haug med havregryn En passe dæsj med kunstsukker (står ved teen i butikken, en sånn glasskrukke) Et par spiseskjeier med bakekakao Dette blandes med et par klaser med smør (skal ikke smeltes).


Rør det godt inn, før du til slutt tilsetter ca en halv desiliter varm kaffe. Kvinner som spiser mye kjøtt har høyere risiko svangerskapsdiabetes. Dette ifølge en studie publisert i tidsskriftet European Journal of Nutrition. Elsker denne oppskriften ! Er gravid og har svangerskapsdiabetes og begynner å bli passe matlei så er stadig vekk innpå siden din for å finne litt inspirasjon til sunt, grovt og uten sukker. Disse her er absolutt blitt en favoritt og er helt super å ha liggende i fryseren.


Dette kan gjøre det lettere for å komme i gang med plantebaserte oppskrifter. Insulin er et hormon som lages i bukspyttkjertelen og som sørger for at sukkerstoffer i maten du spiser kommer inn i kroppens celler og kan brukes som energi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg