mandag 26. mars 2018

Smerter i kjeven kreft

Forekomsten i Norge er ikke kjent, men man kan sannsynligvis anta at den ligger på rundt. Det er et trangt, kjedelig smerter i kjeven , som ofte spesielt skjer om morgenen. Men også mange andre lidelser kan føre til klager til kjeven. Kreft i svelget omfatter bakre del av munnhulen, inkludert tungerot og mandlene.


Kreft i nesen og bihulene gir lite symptomer i tidlige stadier, så ved diagnosetidspunktet har den ofte allerede utviklet seg.

Smerter som kommer fra tyggemusklene. Forskyvning av en bruskplate (menisk) i kjeveleddet. Leddgikt i leddet, hvor glatt brusk som skal beskytte leddet, brytes ned. Det finnes spesielle tester som måler stillingen i kjeven og i tennene, man kan også ta forskjellige røntgen undersøkelser.


Jeg tror nok det er ganske trygt for deg å vente til du kommer hjem i juli så lenge tilstanden ikke forverrer seg betydelig. Det er uhyre sjelden at smerter i kjeven hos en så ung person er tegn på noe alvorlig. SpHar vondt i kjeven og øret på samme siden.


Svar: Noen vanlige årsaker til vondt i kjeven og øret samtidig kan være refererte smerter fra masseter (store tyggemuskel) eller SCM (nakkerotasjonsmuskel) – de to musklene inne i munnen, medial pterygoid og lateral pterygoid er også ofte involvert ved slike plager.

Hva fører til smerter. Det består som andre ledd av ben, brusk, leddkapsel og tilliggende sener. Kjeveleddet befinner seg like foran øret. Alle disse strukturene kan ved sykdom forårsake smerter. Norge diagnostisert kreft i munnen og i munndelen av svelget.


Munnhulekreft omfatter kreftsykdom i lepper, munn, tunge, gummene og spyttkjertlene. Svelgkreft betyr i denne sammenheng kreft i den delen av halsen som er rett innenfor munnen (orofaryngeal kreft ). Det ene er plutselige smerter midt i brystet, og det andre er akutt tungpustethet,. Nye smerter mellom skulderbladene, i øvre del av magen eller i kjeven skal man definitivt ta på alvor. Personer som lider av kreft kjeven kan ikke tygge maten ordentlig fordi det fører til smerte.


Andre symptomer er: Hovne kjeve Utviklingen av en ondartet svulst i kjeven , ikke bare fører til ekstrem smerte, men fører til hevelse i kjeven. Sliming og dårlig lukt kan forekomme. Dette henger ofte sammen med stress.


Noen har smerter som kan forveksles med halsbetennelse. I sjeldne tilfeller er det sekundære metastatisk svulst i kjeven , spesielt hos kvinner med metastatisk kjeve brystkreft, men kan være i kjeven og metastaser i lungekreft, mage, skjoldbruskkjertelen, og andre organer. I avanserte tilfeller av kreft i underkjeven ofte ikke installere den primære svulsten nettstedet.

TMJ syndom (temporomandibular syndrom – ofte sammensatt av muskel- og leddysfunksjon) Traume (bitt, irritasjon, brennskader og lignende) Vondt i tennene. Muskelsmerter er ofte karakterisert som ikke-spesifikke smerter av mild til moderat intensitet med en følelse av press eller trykk i det affiserte området. Selv om smerten kan være vanskelig å lokalisere, er det ikke uvanlig at pasienten kan føle at smerten kommer fra en tann. Mange pasienter føler at de blir slitne ved bruk av kjeven.


Det er særlig to symptomer du skal ta svært alvorlig når det gjelder hjerteinfarkt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg