onsdag 28. mars 2018

Marinert kalkunbryst med appelsinsaus

Vi viser deg hvordan du lager saftig kalkunbryst. Bli inspirert av våre oppskrifter her. Slik steker du en hel kalkun. Sunt og veldig godt.


Krydre kalkunbrystet med salt og pepper og stek det på alle sider i en stekepanne. Legg det deretter over i et ildfast fat som er litt større enn fileten. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av kalkunbrystet, men pass på at det ikke kommer i kontakt med benet. Kalkunbryst er deilig. Du skal nemlig glassere brystet med honning.


Dessuten skal du lage en appelsinsaus. Skjær et langsgående snitt i fileten med en skarp kniv, så det dannes en lomme. Her er oppskriften på alt.


Marinert kalkunbryst med appelsinsaus

Pass på at du ikke skjærer tvers igjennom kjøttet. Legg i fyllet, rull fileten sammen og surr baconskiver rundt. Me det riktige tilbehøret så blir det er virkelig smaksfest! Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.


Visp inn crème fraîche, kok opp og la sausen småkoke noen minutter. Smak til med revet appelsinskall, salt og pepper. Sausen kan også serveres kald: Kok inn de fem første ingrediensene til de har kremet konsistens. Tilsett resten av ingrediensene og sett kaldt til servering. Andebryst er populær festmat, både til jul og ellers.


Et kjapt, enkelt og velsmakende festmåltid! Skal du invitere til selskap, imponerer du garantert gjestene ved å servere denne helstekte kalkunfileten. Under oppskriften finner du oppskrifter og tips til tilbehør, enten du skal servere fileten kald til koldtbord med waldorfsalat eller varm til hovedrett. Perfekt til nyttårsmiddagen! En kalkun på cirka kilo, med marinering, vil ta cirka timer.


En av tilberedningsteknikkene jeg har forsøkt meg på i jakten på saftig kjøtt, er å legge hele fuglen i en salt- og sukkerlake før steking. Laken kan krydres med andre ingredienser og her er det selvsagt lov å eksperimentere. Jeg skal lage marinert kalkunbryst til middag i morgen og trenger tips til hvordan jeg skal lage saus! Har søkt på oppskrift på nettet men finner da som oftest oppskrift basert på en hel kalkun, der innmaten følger med.


Marinert kalkunbryst med appelsinsaus

Appelsinsaus passer veldig godt til kalkun, men kan også brukes til kylling. Det gjør det jo ikke her. For en skikkelig god saus til et festmåltid lager vi den med hjemmelaget kraft med innmat fra kalkunen og rotgrønnsaker. En fyldig fløtesaus som passer perfekt til kylling og kalkun.


Tips: Sausen kan eventuelt jevnes med litt maisenna. Prøv denne sausen med fylt og rullet kalkunbryst med stuffing. Lag deg en god marinade, eller bare pensle kalkunbrystet med smeltet smør og krydre med salt og nykvernet pepper.


Marinert kalkunbryst med appelsinsaus

Klikk for oppskrift. Legg kalkunbrystet i en ildfast form. Forvarm ovnen til 1grader. At kalkun er tørt - spesielt om den er helstekt – er nesten ikke til å komme fra.


Derfor serveres også et tilbehør med både smak og fett for å kompensere. Av den grunn må også drikkefølget ta hensyn til nettopp dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg