tirsdag 27. mars 2018

Saus til fisk

Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå!


Ta en titt på ulike sauser som passer til kjøtt og fisk.

Vi har en rekke sauser med ulike farger og smaker. Lærer du deg disse sausene, trenger du aldri mer bruke pose. Her er ti oppskrifter på hjemmelagd saus til kjøtt, fisk , fugl, pasta og pizza.


HELLSTRØM TIPSER: Denne sausen kan du bruke til alt Fisk , skalldyr, lyst kjøtt eller grønnsaker - du trenger bare en saus. Av Hanne Evensen Onsdag 04. Teknikken er lik – 1) brun smøret 2) tilsett ekstra smak.


Det er en ting som er viktig når du lager denne sausen , og det er å passe på så sausen ikke brenner seg. Ovnsbakt laks og grønnsaker er noken av dei bedre middagene eg får.

Det er utrulig enkelt og krever få ingredienser, men det er så godt! Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag. Dette er en saus som passer veldig godt med fisk , eplejuice har en fin syre som gir oss mye det samme i sauser som hvitvin gjør. Slik gjør du: Fres løk i smør til den blir blank. Tilsett eplejuice og eplecidereddik.


Kok sammen på medium varme til det er redusert til halvparten. På matbloggen forteller hun at sausen er den perfekte fiskesausen. Selv spiser hun den med torsk, men ifølge henne passer den til de fleste typer av hvit fisk.


Aller best er den til torsk, sei og flyndre. Saus kan også hjelpe til å drøye maten og gjøre den mer mettende og fyldig. Sausen er såpass mild og run så den sloss ikke med andre smaker. Når vi tenker saus tenker vi fortrinnsvis varme sauser , men det fins også mange spennende kalde sådanne. Sauser som tilbehør til desserter finnes det også, men ikke så mange som til rødt kjøtt, hvitt kjøtt, fisk og sjømat, pasta, grønnsaker og salater.


Sett en panne på litt under middels varme og stek fiskestykkene rundt det hele, til baconet er sprøtt. Fordel blomkålstappe på tallerkener, legg et lokk av poteter på og dander fisken øverst. Hvit saus heter på kokkespråket béchamel, og har en mange ulike bruksområder, fra saus til flesk og duppe og fiskeboller, til de lekreste suffleer.

Denne sausen passer til skrei, men også annen hvit fisk , som sei, torsk og hyse, sier Medhus. Med saltet og syren i bacon, kapers og balsamicoeddik vil den hvite fisken komme til sin rett, særlig skreien, som er i sesong til slutten av mars. God saus til fisk og alle typer lyst kjøtt. VIANVANG i Vågå (Dagbladet): Saus til vilt, saus til biff og saus til fisk.


Over dampende gryter forklarer Arne Brimi enkle triks for å trylle fram gode sauser. MELD DEG PÅ NYHETSBREVET OG FÅ OPPSKRIFTENE I MAILBOKSEN. Oppskrifter på fisk og sjømat finner du her.


De beste oppskriftene enten du ønsker enkel hverdagsmat eller retter som kan imponere når du skal ha gjester.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg