torsdag 22. mars 2018

Farlig å fly første trimester

Og risikoen for blødninger eller spontanabort er også størst i disse månedene. Hei Lillingønske Dersom det hadde vært farlig å fly i første trimester , ville vel ikke flyvertinnene kunnet jobbe. Kjenner en flyvertinne, og hun kunne fly i første trimester , men etter det var det slutt. Jeg vet mange har tatt fly i første trimester , og at det har gått bra.


Jeg tror ikke det er slik at det går riktig ille hvergang.

Men jeg vet ikke om jeg tørr. Synes dette høres for kanskje ut, og at det generelt er for lite forsket på. Noen som vet om det er farlig å fly i første trimester ? Men er veldig bekymret og usikker hvis dette på noen måte skal forårsake SA. Du stiller et spørsmål som mange lurer på, så jeg gir deg dette svaret som er skrevet av en flylege.


Den sikreste tiden for en gravid kvinne å fly er i det 2. Jeg mistet etter en flytur i første trimester i fjor høst, kall meg hva dere vil, men om jeg kan unngå å fly neste gang jeg evt er gravi så gjør jeg det.

Barnet flyter i væske så f eks turbulens etc merker det ikke. Trykkforandringen vil heller ikke merkes. Setebeltet skal imidlertid festes under magen. Er du gravid med tvillinger eller flere, så gjelder egne regler. Hos SAS kan du fly uten begrensninger inntil uker før termin.


Skjønner du er bekymret, man vil jo gjøre alt rett her blir det fly når eg er 13uker på vei. Generelt er det ikke er farlig å fly for en frisk gravid kvinne. Alvorlighetsgraden øker utover i svangerskapet, og er mest farlig i tredje trimester.


Når du finner det nødvendig å reise med fly mens de er gravide, bør du vurdere noen forhånd forberedelser. Flying mens i første trimester av svangerskapet. Du kan fly i første trimester er et vanlig spørsmål som mange gravide kvinner kan ha. Noen diskuterer dette med kosmisk stråling og fostre i første trimester , men det gjelder nok bare de som flyr mye, slik som flyvertinner til eksempel. Videre kan det være lurt å sjekke om det trengs vaksiner dit du skal og om disse vaksinene er trygge for fosteret, men reiser til Spania går bra med tanke på dette.


I Norge har vi ikke et klima som tilsier at dette skal skje, men du kan sørge for å ha lette og luftige treningsklær, og heller droppe hard trening dersom du oppholder deg på steder med varmt klima. Selv om du føler deg uvel, så blir det lettere å komme tilbake til trening når kvalmen har gitt seg hvis du har holdt det gående.

Selv om det bare betyr å gå en tur eller én ukentlig økt. Noen sier til og med at de føler seg mindre uvel av å trene. Det går veldig bra.


Imidlertid ble jeg fortere gravid enn antatt og jeg har ikke klart å gå ned noe enda. Er bare uker foreløpig - og man hører jo om mange som er så kvalme at de går de. Skulle helst vært ned 10kg.


Planlegger du flyreiser mens du er gravi er det visse forholdregler du må ta, både i forhold til hvor, hvor lenge og når i svangerskapet du kan fly. De fleste flyselskaper vil ikke tillate deg å fly den siste tiden før termin, men de kan operere med ulike regler for å fly når du gravid. Hvis du fortsetter å være mye trøtt, bør du hvile så ofte som mulig og få avlastning fra arbeidsoppgaver hjemme og på arbeidsplassen.


Blodprosenten bør undersøkes for å utelukke at trøttheten skyldes jernmangel. Smittsomt de første uker. I første trimester er det vanlig å både gå opp og ned et par kilo, men i resten av svangerskapet bør vektøkningen gå jevnt og gradvis.


Den er vanligvis størst mellom 17.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg