tirsdag 6. mars 2018

Bosniske navn

Noen bosnjakiske navn har ikke noe orientalsk i seg i det hele tatt, men slutter bare på ”ić”. Disse navnene stammer trolig fra middelalderen, og ofte er dette bosniske adelige eller noen av de som senest konverterte til islam. Eksempler på dette er Tvrtković og Kulenović.


Anonym bruker skrev: Er du sikker på det? Jeg forsto det som at helg regnes med og vil nødig bruke opp ti dager ekstra.

Jeg er ihvertfall 1 sikker, det er forskjellige regler for sykt barn og egen sykdom. Hilsen butikksjef som har mange ansatte og møter. Under Fredrik av Preussen var bosnjaker et navn på det lette rytteri, som var væpnet med lanser.


Bosnia-Hercegovina, republikk i Europa, på Balkanhalvøya, grenser mot Serbia og Montenegro i øst og sørøst, Kroatia i nord og vest. Noen navn har i historien nesten dukket opp fra intet og sust til topps på listene, for så å forsvinne helt. Disse navnene mener Utne har vanskeligere for å komme tilbake enn navn som har vært i bruk både før og etter at de var toppnavn. I forbindelse med en opgave til mit studie har jeg interviewet et par mænd fra henholdsvis Bosnien og Albanien.


Af etiske hensyn er jeg dog nødt til at anonymisere dem, og for at det skal være troværdigt, vil jeg helst give dem et andet navn fra deres hjemland.

I tillegg medførte det flere tusen bosniske flyktninger. FN og EU, som i starten var lite villig til å gripe aktivt inn i konflikten, stasjonerte senere fredsbevarende styrker i landet. FN ble likevel sterkt kritisert for at FN-soldatene ikke tok parti med bosniske -muslimer, som var de største ofrene i krigen. Tysklan Hollan Frankrig, Italien og England – foruden Albanien naturligvis.


Som det er tilfældet for navnet Ariana, er det ikke usædvanligt, at albanske pigenavne ender på endelsen –ana. Som andre eksempler kan nævnes navnene Besjana og Dardana. Dalija - Synes egentlig navnet Dahlia er veldig pent, men synes skrivemåten ble litt i overkant.


Emela - Noe mangler. Emina - Tenker bare på tyrkere, men det er jo ikke stygt. Marlina - Forferdelig. Emilija - Ganske fint. Oppskrifter fra Bosnia.


Med info og evt næringsinnhold og allergener. Bosniske pyramider er pyramideformede fjell i Bosnia-Hercegovina. Etter å ha flyktet til Kroatia under den bosniske krigen og senere flyttet til USA, gikk komponistens karriere fra styrke til styrke. Zonic utfører i dag Stivers Philharmonic Orchestra i Dayton.


Bak arrangementet søndag står Forum Cogito, tilknyttet tidsskriftet med samme navn.

Kjærlighetspyramiden og Den bosniske dragens pyramide menneskeskapte byggverk,. Angi beløpet som skal konverteres i boksen til venstre for Bosnia-Hercegovina Convertible Mark. Ditt navn (som skal vises med kommentaren din): Denne valutakalkulatoren tilbys i håp om at den vil være nyttig, men UTEN NOEN GARANTI, ikke engang implisitt garanti av salgbarhet eller for spesielle forhold. Hvis I allerede har navngivet jeres datter, kunne det måske være sjovt for dig at se, hvor populært navnet har været i bestemte årstal.


Det kan du finde ud af ved at bruge vores oversigt til højre over populære pigenavne år for år. Du kan også se, hvilke kendte personer dit barn deler navn med og meget andet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg