onsdag 28. mars 2018

Bringebærmousse

Bringebærmousse Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. Skvis sitronsaft i en liten kjele og klem ut vannet fra gelatinplatene før du har dem oppi denne. En bringebærmousse er veldig friskt og godt og passer i de aller fleste kaker. Denne moussen er frisk og ikke for søt, samt at den er god og luftig. Dette gjør du ved å ha bringebær og sukker i en blender og kjører i ca.


Passér blandingen gjennom en sil for å få bort frøene.

Pisk krem, men ikke pisk for lenge. Spesielt i sjokoladekake. Og den er kjempe enkel å lage. Oppskrift: plater gelantin,dl kremfløte,eggeplommer,dl melis,ts vaniljesukker,ss sukker,3gr friske bringebær.


Kjør bærene glatte med en stavmikser. Dette er en fantastisk kake som vil gi deg mye ros! Kaken er overhodet ikke vanskelig å lage, men er litt omstendelig siden det er flere ting til moussen som skal lages hver for seg før alt blandes sammen.


Til gjengjeld får du en kake som ser usedvanlig flott ut og som smelter på tungen.

Jordbær og bringebærmousse. Det første du kan gjøre er å gjøre klar en springform. Kle bunnen med bakepapir. Klipp en lang og bred strimmel med bakepapir og plasser den inni springformen, langs kanten. Hjemmelaget bringebærsaus er enkelt å lage og smaker nydelig til riskrem, is og andre desserter.


Sausen kan godt lages dagen før den skal serveres. Italiensk marengs: 1gram sukker gram vann gram eggehviter (fra ca 2-egg) plater gelatin dl fløte. Dette ble nok til å fylle den heart tasty fill forma fra Wilton.


Lett å lage, og du kan bruke enten friske eller frosne bringebær! Nå kan du jo kjøpe ferske bringebær hele året, men de er dyre, og de er ikke like gode som norske bær i sesong. Denne oppskrifta på bringebærmousse var definitivt ikke en av disse raske oppskriftene. Riskremen på julaften fortjener det aller beste - nemlig å lage den røde sausen av bær fra bunnen av.


Sammen med litt friske bær på toppen, så blir desserten en suksess. Det er friskt, fruktig og ikke minst veeeeeldig godt og hva er vel bedre enn å utnytte disse små flotte bærene til det fulle spesielt nå som det er sommer? Jeg elsker bringebær! Vel, jeg har prøvd meg på hjemmelaget bringebærmousse med braksuksess og skal garantert lage det mange ganger til.


Bland det så med resten av bringebærpuréen. Denne er helt glutenfri og veldig lett å lage!

I første episode av Hele Norge baker sesong var det den yngste deltakeren som ble kåret til ukens mesterbaker. Signaturoppgaven var å lage en kake der de viste sin personlige bakestil og kreativitet. Fredrik fikk skryt av dommerne for den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg